Úvod > Fórum > Ostatní > Chytrý robotický vysavač

Chytrý robotický vysavač

19.02.2020 13:11
příspěvků:4

Dobrý den, žena přemýšlí o robotickém vysavači na doma. Slíbil jsem jí, že se podívám co by nám vyhovovalo, ale moc se v tom nevyznám. Máte někdo s nimi zkušenost? Dokážete doporučit nějaký dobře fungující za rozumnou cenu? Četl jsem tuto recenzi https://otechnice.cz/velky-test-robotickych-vysavacu-stredni-tridy-kdo-je-nejrychlejsi-a-kdo-lepe-uklidi/

, ale zatím jsem žádný nevybral. Děkuji za případnou pomoc.

19.02.2020 20:44
příspěvků:5 728

Pokud máte doma mazlíky a hodně chlupů a bordelu z nich (třeba i seno), tak doporčuji z osobních zkušeností roombu - na kobercu vysaje i to, co klasickým vysavačem vysáváte dlouho a to díky protilehlýmu a tomu gumovému kartáči. Dobře funguje i na plovoucí podlahy a lino. Shodou okolnéstí mám ten z recenze - 605.

Nevím proč, ale na testy, na které jsem narazil, tak vždy vysávali kuličky, které se oproti chlupům "nelepí" na koberec. Ta roomba Přejede i prahy, které jsou pár cm vysoke.

Co je naopak nevýhoda, tak když máte konce kobrece špatně dané, tak se může stát, že se vlákna rozpárají a ten vysavač vám zkazí koberec. Ale to se skoro každým robotem.

osobně bych nyní šel do dražšího modelu, kterýmu lze naprogramovat úklid a má "inteligenci" - ví jak vypadá byt a dokáže vysát jen určitou část bez překážek (ať laserových nebo fyzických) - já musím dávat mezi futra rukojeť z koštěte :-). Ale je to hlavně otázka peněz.

Z těch recenzovaných vypadá dobře Mamibot PetVac300, ale pro domácí mazlíčky nevím nevím s použitelností :-)

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
20.02.2020 10:42
příspěvků:4

Doma máme jednu kočku, takže chlupy občas někde jsou. Děkuji za napsání zkušenosti. Proberu to doma a zkusíme něco vymyslet.

21.02.2020 12:45
příspěvků:4

Ještě bych měl otázku. U třeba u toho Mamibot PetVac300 jen napsáno, že dokáže i vytírat. Nevíte na jakém principu to funguje?

24.02.2020 09:08
příspěvků:230

Robotický vysavač nemám, ale podle toho co jsem četl, tak na zadní stranu vysavače přiděláš hadr, který je v balení a doplníš nádobku s vodou. Ta by se pak automaticky měla dávkovat na ten hadr, aby byl stále vlhký. Nevím ale jestli tak to funguje u každého vysavače. a Určitě od toho nečekej zázraky. Určitě to nebude tak kvalitně udělaný jako když to udělá člověk.

25.02.2020 09:22
příspěvků:4

Děkuji za vysvětlení.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace