[VYŘEŠENO] Daemoon

Dotaz vyřešen reakcí: 03.09.2019 17:27

02.09.2019 13:18
příspěvků:35

Zdravím,

nainstaloval jsem si nejnovější verzi Daemoon Tools Lite, ale na Slunečnici říkají, že je to malware (nebo prostě virus). Také tam na Slunečnici píšou, že si mám dávat pozor, abych si nenainstaloval nějaký toolbar do prohlížeče, ale na to jsem si dal pozor a také jsem si při instalaci vybral neplacenou verzi (neklikl jsem na placenou), ale prý s reklamami (nevím, kde se mají ty reklamy objevovat). Každopádně ten Daemoon sice je nainstalovaný, ale ještě není ve skrytých ikonách (tam, kde je třeba ikona k bezpečnému odebrání hardwareu), jenom .cue soubory mají tu Daemoon ikonu (ale třeba .iso soubory nemají), zato je Daemoon ve správci úloh. Pak jsem po 5 dnech (1 den jsem ten počítač nezapnul) od nainstalování Daemoonu nerestartoval počítač, když to po mně Avast chtěl (místo toho, jsem počítač vypínal přes Start, a přesto mám v Avastu pořád to oznámení na restart PC), protože se mi chce nejdřív ten Daemoon odstranit, ačkoliv Avast nic nenašel za viry (ale o tom na Slunečnici také psali, že antivir nic nenašel) - mám dojem, že potřeba restartovat PC souvisí s tím Daemoonem, který možná ještě na mém PC nefunguje "v plném proudu". Poradíte mi prosím?

Děkuji,

03.09.2019 17:27
příspěvků:35

Už jsem něco s tím udělal. Prostě jsem přes Přidat nebo odebrat aplikace odinstaloval Daemon a zaškrtnul jsem, že chci smazat veškerá app data a názory a něco (nebo co). Poté jsem musel kvůli té odinstalaci Daemonu restartovat PC, čímž už po mě Avast nepotřebuje další restartování. Udělal jsem správně?

03.09.2019 17:36
příspěvků:101

1. Nainstaloval bych malwarebytes https://www.malwarebytes.com/ a udělal bych scan abychom měli jistotu jestli jste si nezaviroval počítač.

2. Windows 8, 8.1, 10 umí připojovat obrazy .iso v základu bez dalších programů.

3. Pokud potřebujete připojovat obrazy jiné než .iso tak já už roky používám WinCDemu https://wincdemu.sysprogs.org/

A prosím vás nepoužívejte slunečnici, berte programy z oficiálních stránek.

03.09.2019 19:47
příspěvků:35

Ale já ten Daemon bral z oficiálních stránek. Jinak mě zaskočila volba mezi placenou verzí a neplacenou verzí, ale s reklamami.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace