28.01.2016 18:02 příspěvků:4 972 | SpeedFan nepoužívej, nemá to nic společného s kontrolou HDD, stačí jen název programu. Jestli jsem to správně pochopil, pak tento program by to zkontrolovat měl Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
28.01.2016 18:04 příspěvků:16 | Vyskočilo mi tohle: http://www.hddstatus.com/hdrepanalysis.php |
---|---|
28.01.2016 18:05 příspěvků:2 090 | Právě Speedfan při online kontrole HDD najde a hlavně vyhodnotí i to, co jiné diagnostické programy bez povšimnutí přejedou! Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
28.01.2016 18:06 příspěvků:4 972 | Kdy to vyskočilo, při jaké kontrole? Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
28.01.2016 18:07 příspěvků:16 | to jsem dělal přes ten speedfan |
---|---|
28.01.2016 18:08 příspěvků:4 972 | Aha, takže program na řízení větráků je spolehlivější než firemní utility? To jsem zase moudřejší. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
28.01.2016 18:09 příspěvků:2 090 | Ani přes Speedfan nejde udělat SMART kontrola, to, co Ti vyjelo, je pouze příklad a odkazuje to zpět na tabulku ve Speedfanu, kde patrně také nic není. Notabene je to jasné i z typu HDD, kde v příkladu je Maxtor, kdežto ty máš Seagate! Ten odkaz je druhý odstavec textu na screenu - NOTE! Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
28.01.2016 18:14 příspěvků:4 972 | Osobně bych udělal kontrolu HDD utilitou od výrobce a pokud to neprojde, tak disk vyměnil. Pokud se to bude kontrolovat nějakými programy k tomu neurčenými, můžeme si tu dopisovat do vánoc. Dobrou noc. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
28.01.2016 18:17 příspěvků:2 090 | Dovoluji si tvrdit, že Seatools ten HDD vůbec nenajde. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
28.01.2016 18:29 příspěvků:4 972 | Nevím, třeba je to WD? Ale to je fuk, pak nevím k čemu tedy speedfan? Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
28.01.2016 18:30 příspěvků:16 | Tady je znovu ten speedfan ![]() |
---|---|
28.01.2016 18:32 příspěvků:4 972 | Časový limit příkazu je moc vysoký. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
28.01.2016 18:42 příspěvků:2 090 | Není, protože je to Seagate. Ale ten disk má nejen najeto 17580 hodin, ale také 14775 cyklů zapnuto/vypnuto. To bude patrně příčinou horšího mechanického stavu. Pusť na něj Seatools, pokud ho najde, řekne Ti stav, pokud ho nenajde, urychlene zálohuj a vyměň. Používat ho můžeš dál, ale ne jako systémový a neukládej na něj důležitá data. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
28.01.2016 18:45 příspěvků:4 972 | Jsem zmaten, jednou WD a SF zase píše Maxtor. Tak nebo tak, HDD je v háji! Znova jsem to pročetl a je to opravdu na seatools. Nicméně na mém názoru to mnoho nemění. Disk je vadný. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
28.01.2016 19:11 příspěvků:2 090 | WD se tam objevil jednou jako druhý HDD a ten Maxtor byl příklad. Na prvním screenu z HDTune je jasně napsáno ST3500418AS, tedy Seagate. O tom, že je vadný, taky nepochybuji, Seatools bude jen poslední hřebík do jeho rakve. A teď mě napadla kacířská myšlenka: Není náhodou to WDéčko systémové?? V tom případě bychom potřebovali jeho screeny a ty patrně nebudou dosažitelné. Zkus je udělat a vložit sem (CDI, HDTune postačí). Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|