Upoutávka
Úvod > Fórum > Hardware > Síťové prvky > Zpomalený internet

Zpomalený internet

20.12.2011 23:22
příspěvků:6

Zdravím všechny na Fóru!

Již dlouho využívám pro připojení na internet firmu"Fifejdy".

Zde je adresa : http://www.fifejdy.cz/
Za poslední měsíc, se mi stalo toto.

Změřil jsem si každý den po zapnutí počítače, jakou mám aktuální rychlost na serveru Rychlost.cz.a dle změřených hodnot bylo vše v pořádku. Download byl v průměru 9 Mbit/s a Upload 1,8 Mbit/s, stabilita byla slabší, okolo 70%. Poskytovatel připojení, Fifejdy, nemá žádný FUP. Mám profi účet u serverů Share rapid a Cz share. V průměru, když stahuji nějaké soubory z těchto serverů byla rychlost +-1,3 Mb/s, ale od začátku měsíce je rychlost stahování velice pomalá. Když navolím stahování více souborů, okamžitě mi klesnou rychlosti stahování na žalostných asi 100 kb/s. Vím, že když stahuji více souborů, tak se rychlosti sníží, ale né tak rapidně jak popisuji na 100 kb/s!

Poskytovatel mi sdělil, že může být chyba v mé síťové kartě, ale jinak ověřil ze své strany, že musím mít rychlost v pořádku, tak už fakt nevím. Antivirový program mi žádný vir nenašel. Kdybych si pozval domů technika, jeho výjezd by mě stál minimálně 500,-Kč! Poradili by jste mi někdo, kde by mohl být zádrhel?

Předem děkuji za rady.

21.12.2011 06:27
příspěvků:5 728

a volals na jejich linku, jestli oni neomezuji rychlost zamerne? Napr. protoze hodne stahujes.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
21.12.2011 11:55
příspěvků:6

<fieldset><legend>radeksima</legend>a volals na jejich linku, jestli oni neomezuji rychlost zamerne? Napr. protoze hodne stahujes.

Nevolal, protože nemají FUP.

21.12.2011 12:12
příspěvků:5 728

precti si jejich podminky http://www.fifejdy.cz/files/Vseobec.sml.pod.domi.pdf

Uživatel bude připojení k MSF využívat solidárně k ostatním uživatelům. V případě snahy ohrozit bezpečnost dat ostatních uživatelů může správa MSF dočasně omezit rozsah a rychlost připojení

To ze nemas FUP, neznamena ze te nemuze provider omezovat rychlost-strasne moc lidi si to plete a mysli si ze kdyz nema fup, tak ma neomezeny internet-nema.

Priste driv nez se budes ptat ohledne tveho internetu, tak nejprv zavolej a az pak se ptej. My ti neporadime, dokud nemuzes presne urcite kde je problem (muzeme ti pomoct v reseni a i poradit kde muze byt problem, ale presne ti to nereknem bez tve spoluprace).

Nehlede na to ze mas agregaci 1:15 a tudiz jses urcite v agregaci (na jejich webu nejlevnejsi program ma 10mbit agregace 1:15 coz je cca 700kbits)

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace