Úvod > Fórum > Hardware > Notebooky > Zkušenosti s Acerem

Zkušenosti s Acerem

26.09.2013 06:39
příspěvků:2

Ahoj, právě mi odešel jeden notebook (Asus, herní, i7, 4 jádro, GeForce GT550M) a plánuju koupit si za něj náhradu. V širším hledáčku mám prakticky zástupce prakticky od všech větších značek (zejména Acer, Asus, Dell, HP a Lenovo), ale potřebuju poradit s výběrem. Naprosto nejlepší poměr cena/výkon má tento Acer:

[url]http://www.alza.cz/acer-aspire-v3-571g-gray-d373808.htm[/url]

Acer Aspire V3-771G
i7 3630QM, 4 jádro
GT 640M
1920x1080

Poměrně dlouho jsem zkoumal nabídku na netu a tenhle vypadá fakt nejlépe za ty peníze, ale... je to Acer. Acerům jsem se poměrně dlouhou dobu úspěšně vyhýbal, protože hodně lidí z mého okolí s nimi bylo nespokojeno. Moje otázka je, jestli i notebook této cenové kategorie od Aceru nebude dobrým kupem. Notebook bude využíván prakticky na cokoliv - hry, kancelářské aplikace, internet atd., takže ocením velmi dobrý cpu i slušnou grafickou kartu. Ptám se tedy, jaké máte zkušenosti s Acerem - zda opravdu dělají o tolik horší notebooky než konkurence, případně je lepší za stejnou cenu sáhnout po hůře vybaveném dellu, hp nebo Lenovu.

Díky moc za odpověď

26.09.2013 06:50
příspěvků:5 728

řeknu to stručně. Jakmile má notebook v sobě komponenty, které se běžně vyskytují u notebooku za 30 000, tak je jasný, že se někde prostě musí ušetřit - panty, plasty, displej, chlazení, klávesnice, touchpad,... a tudíž se člověk nemůže divit, že to odejde po dvou letech.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
26.09.2013 07:13
příspěvků:2

Tím se částečně zodpovídá moje otázka - směřoval jsem to k tomu, zda stejně výkonný počítač dělá Acer levněji oproti HP nebo Dellu, protože ty si připočítají značku, nebo jestli je notebook skutečně méně kvalitní. Display, klávesnice a touchpad by měly být dle recenzí poměrně kvalitní, obávám se těch plastů - přeci jenom sem tam ho přenášet budu, tak aby něco vydržel.

U chlazení také souhlasím - ale bojím se že takto nabouchaný notebook bude mít s chlazením problémy v každém případě - tento ASUS odešel samozřejmě s chlazením. Tak jestli to není všude stejné...

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace