Úvod > Fórum > Hardware > Notebooky > Zhasíná displej u Compaq Evo N1015v

Zhasíná displej u Compaq Evo N1015v

26.07.2014 01:06
příspěvků:8

Prosím o radu. Podsvícení displeje mi zhasíná a k jeho rozsvícení dojde až po restartu. Při nastavení na nejnižší jas vydrží svítit delší dobu. Ve dne ovšem na displeji téměř nic nevidím.Zpočátku jsem měl podezření na nějaký vir, ale teď jsem přesvědčen, že se jedná o elektrickou závadu. Nevíte někdo který prvek by to mohl způsobovat, nebo jak by bylo možno zapojit natvrdo podsvícení (vyřadit regulaci jasu). Má někdo elektrické schema? Také je mi divné, že když odpojím síťový napaječ, jas displeje se výrazně zvýší (přesto, že je jinak nastaven na minimum)a po chvilce ale podsvícení vypadne, a je nutno opět restartovat.

Stejnou závadu mám u notbooku Compaq nx9010.

27.07.2014 21:18
příspěvků:32

Pokud jsi trochu nadany zkusil bych vyrobit nejake svitidlo z vysoce svitivich led diod ty byvaji na 3 volty das je paraelně akorad kde ty 3 v v notasu sezenes umis vubec vypocitat odpor? dale ani netusim zda je lampa z boku nebo je tam již led podsvícení? ten notas je asi dosti starý že? Compaq myslím už ani neexistuje jak se na to divam jsou to xpéčkovské stroje já naposledy viděl Compaq Armada Pentium II MMX ale možná pokud máš možnost bych je dal do servizu protože i když je tobě opraví za cenu novích notasu, ale ty nové takové kvalitní nejsou tyto Compaqy byly plně vybaveny jako stereo audio in i out nebo mnoho dalších kladů některé měli i wifi

05.08.2014 20:19
příspěvků:8

Honzo500 díky za radu. Oba notebooky jsou skutečně hodně staré. Bohužel oproti novým mají malou RAM a hlavně výrobce zřejmě záměrně nevytvořil ovladače pro grafiku tak, aby notebook bylo možno používat pro Win 7. Ale na XP je to dobře funkční. Nápad s podsvícením displeje ledkami je zajímavý. Nemám s nimi však žádné zkušenosti. Jinak odpor bych snad měl umět spočítat. Zdá se mi však, že by dalšími přídavnými prvky mohl být notebook příliš zatěžován. Už takto se velmi přehřívá. Chtěl jsem původně opravit napájení podsvícení, protože mám dojem, že by závada neměla být přímo v podsvícení. S podsvícením, či s lampami z boku nemám vůbec žádné zkušenosti. Jak je od sebe rozeznám? Nevím, jaký druh závad na vlastním podsvícení může vzniknout. Může nastat nějaká závada v podsvícení, která by přetěžovala napájecí obvody podsvícení? V těchto teplých dnech, kdy mám doma konečně teplo, dochází k závadě podstatně častěji a tento stav se již projevoval i při minulých zvýšených teplotách. Budu rád za případné informace, či odkaz, kde bych se takovéto praktické věci dozvěděl.

06.08.2014 06:26
příspěvků:5 728

nejspíš bude vadný invertor.

Jinak, u 11 let starého notebooku se nemůžeš na výrobce zlobit, že ti neudělal drivery pro win7... jediná možnost je pozjišťovat, co tam máš a nainstalovat drivery z ofico webů výrobců komponent. Jinak na 32bit win7 obvykle fungují/fungovali drivery z win XP. A spousta driverů bude ve win7 by default.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
08.08.2014 20:03
příspěvků:8

Radku, nevím kdy se přestal notbook vyrábět, ale již je to nějakou dobu, co existují Visty a tam prý již byly třeba nové ovladače. Zkoušel jsem hledat všude, ale neúspěšně. Notebook má integrovanou grafiku a tak asi jinde než u firmy Compaq či HP není šance sehnat ovladače. Byl jsem spokojen s XP a tak se k nim vrátím. Chtěl jsem Win 7 jen vyzkoušet, abych zjistil, zda to pro mne bude mít nějaký smysl. Zdá se však, že by Win 7 pouze více zatížily procesor.

Jak je to s tím invertorem? Je to vyměnitelná nebo opravitelná součást notebooku? Nemáš nějaký odkaz, kde bych viděl jak to vypadá, případně jaké je jeho schema?

21.02.2015 08:38
příspěvků:1

Mám nový nottbook a nemám světelnost,světelnost je minimální,co s tím ,Reklamace?

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace