Úvod > Fórum > Software > Windows 10 nelze nainstalovat ovladač AMD

Windows 10 nelze nainstalovat ovladač AMD

20.02.2019 09:29
příspěvků:1

Dobrý den,
nemate někdo prosím zkušenosti.

Pořídil jsem si Windows 10 a po nainstalování a aktualizování přes Windows Update vše běží. V momentě, kdy stáhnu ovladače pro mou grafickou kartu z AMD (R9 290x) a zahájím instalaci, tak počítač zamrze a objeví se modrá obrazovka s chybou:atikmdag.sys. Pokud odinstaluji ovladače stažené přes Windows Update a pokusím se v nouzovém řežimu nainstalovat ovladače stažené z AMD, tak se objeví: Nelze nalézt ovladače detekce.

Včera jsem do počítače připojil starý disk s Windows 7, který jsem doteď používal, a na kterém vše fungovalo. Aplikace od AMD se vždy ozvala, když vyšel nový ovladač. Včera jsem zkusil stáhnout z AMD poslední ovladač pro grafickou kartu a během instalace začaly na monitoru blikat barvy (modrá, zelená atd.). Po restartování se při spouštění systému problikávání barev opakovalo. Pomohlo až odinstalovaní ovladače v nouzovém režimu. Po spuštění Windows a stažení ovladače přes Windows update počítač funguje, ale se starým ovladačem.

Jakmile se u obou systému pokusím o instalaci ovladačů stažených z AMD nastane problém.

Předem děkuji za každou radu.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace