Úvod > Fórum > Software > Ostatní > Windows 8.1, BSOD a podsvícení

Windows 8.1, BSOD a podsvícení

14.11.2014 01:46
příspěvků:1

1. Dějství

Zduř, koupil jsem si notebook Lenovo Flex 10, jakožto linuxák co nemá rád Mrkvosoft, jsem po vybalení přeformátoval celý disk a nainstaloval dvě distra linuxu, který šlapou bez menších problémů. Po čase jsem si řekl, že bych mohl přiinstalovat nějaké ty Widle na hry. Snažil jsem se nainstalovat Win 7 (více verzí), ale pan BIOS byl proti, a po naloadování instalačních dat na mě Widle bafly s BSOD, s chybou 0x00000a5 (což je nekompatibilita OS a biosu, nepomohlo ani žádné přenastavení biosu, flashnutí biosu, ani reset biosu) a to i bez HDD, nebo přes program WinToUSB.

2. Dějství

Takže jsem byl donucen nainstalovat Win 8. Po úspěšném nainstalování tohoto OS, jsem nainstaloval dostupné drivery ze stránek lenova (zarazilo mě, že pro Win 8, není dostupný grafický ovladač, což se i projevilo na hrách, lagy atd...) Užíval jsem OS pár hodin, nainstaloval jsem pár základních OS (RAR, CCleaner, Revo Unistaler atd.). Z ničeho nic přestala fungovat klávesnice, pokusil jsem se restartovat notebook, ale už nenaběhl obraz, nedostal jsem se ani do BIOSU, prostě černý obraz. Vyresetoval jsem tudíž bios, což pomohlo, ale do Win 8 jsem se už nedostal s tím, že při spuštění vypíší BSOD.

3. Dějství

Po tomto jsem zkusil nainstalovat win 8.1, instalace proběhla v pořádku, drivery nainstalovaný (i s ovladačem grafiky). Nainstaloval jsem pár her a základního SW, a po čase bum, opět problém s klávesnicí, opět restart ntb, opět černá obrazovka, opět reset biosu a opět jsem se nedostal do os kvůli BSOD. (podotýkám že linux stále pracoval v pořádku).

Závěr

Po pár opakování 3. a 4. dějství, jsem nainstaloval pouze win 8.1, pouze driver na wifi a grafiku, abych mohl hrát nějaké ty hry, nainstaloval jsem pouze pár základních SW (rar,daemon, chrome, bluestack a to je tuším vše). Vše se zdálo v pořádku, OS jsem používal až několik dní, ale dnes BUM a PRÁSK HO, černý obraz, proběhl reset ntb, reset biosu a po chvilce jsem si všiml, že nefunguje podsvícení ntb. Zkusil sem se dostat do linuxu, přes TeamViewera jsem se přihlásil na druhém pc a vše v pořádku, jen to podsvícení na celém ntb nefungovalo. Pokusil jsem se dostat do win 8.1 a BUM, byl tam! BSOD! Nevím si už rady co s tím, jsem si na 90% jistý, že windows se nějak nekamarádí s biosem a je to otázka SW a ne HW. Ocením jakoukoli připomínku nebo radu na téma. Díky za přečtení tohoto románu :-D

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace