Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Vir ve Wifi routeru ?

Vir ve Wifi routeru ?

14.02.2011 20:17
příspěvků:91

Ahojda vsem,

mam takovy dotaz. Doma mame router, na ktery jsou pripojene 3PC (vsude WIN XP). Vzdy vse bylo v poho,ale o vikendu v jeden den spadly vsechny tri PC (resp. zacali se sami od sebe restartovat - nabehly win, a po chvili se samy zacly restartovat a ukazali hlasku na modrem pozadi bilym textem hlasku ve smyslu: JEstli se tento text objevil poprve, restartujte pc, jestli se to stalo nekolikrat, zkontrolujte disk). PC jsme zformatovali a preinstalovali. Dali jsme do pc usb flash a misto souboru, se na usb objevily pouze zastupce souboru o velikosti 1kb. Kdyz se ale slozka otevrela (a neslo to napoprve), byli tam plnohodnotne soubory v plnohodnotne velikosti. Zajimavy je, ze to same se stalo i u druhe usb flash u ktere jsem si 100%jista, ze tam zastupci predtim nebyly. Tatik druhy den privezl dalsi pc, ktery u nas nikdy predtim nebyl. KDyz jeste nebyl napojeny na internet, a dal tam nejakou jinou usb flash - tak byla ok. zapojil pc do internetu, vlozil usb a zase byly zastupci. Ja jsem pri instalaci windows napojila muj notebook na sit, protoze jsem potrebovala nejake ovladace,a vse v pohode, az druhy den kdyz jsem zapla pc, tak se mi zacal restartovat stejne jako doma a moje usb flash,kterou jsem doma zapojila o vikendu do pc mi na mem notebooku taky ukazala zastupce, a kdyz jsem slozku nakou chtela otevrit, hodil mi modrou plochu s bilym textem neco ve smyslu: Jestli se tento text objevil poprve, restartujte pc, stalo-li se vam to jiz nekolikrat, pravdepodobne mate chybu na disku...." ...Mam takove podezreni, ze roznasecem je neco na nasem wifi routeru, ale nikdy jsem se s tim nesetkala - je to tedy teoreticky mozne? Jak to prosim odstranit, dekuji.

Lenca

//Upraven nadpis. Propi

14.02.2011 20:21
moderátorověřen
příspěvků:282

O tom ze by byl vir ve wifi routeru opravdu slysim poprve.

Dotazy:

1) počítače jste přeinstalovali všechny, najednou? tj nebyl tam okamžik kdy byla čerstvá instalace na sití zaroven ješte s nějakou starou?

2) není náhodou ten vir schovanej na te USB flashce co tam vkladate? bohuzel windows ma už léta "autorun" ktery se spustím bez jakéhokoli dotazu

3) předpokládám že se jedna o windows xp?

14.02.2011 20:40
příspěvků:91

nova a stara verze na zadnem pc zaroven nebyla. protoze nam vsechny pc spadly v jeden den. Akorat na mem notebooku jsou win 7, a doma maji vsechny pc win xp. Ta usb se mi nezda, protoze v kazdem pc byla jina usb flash a pokazde se chovala stejne. a tatik nez zapojil pc do internetove site, tak mel usb flash v poho a jakmile pc zapojil do site, a zapl usb flash, tak byla jen plna zastupcu (viz popis vyse).

14.02.2011 20:44
moderátorověřen
příspěvků:282

Vir se siri vice zpusoby, siri se po siti ale zaroven se i uklada do autorunu na vsechna vymenna media, tj predevsim usb. Takze k infikaci staci se pripojit do site nebo zasunout usb.

14.02.2011 20:55
příspěvků:91

To vim, ze se da vicery zpusoby prenest vir... a brouzdam na netu a zjistila jsem, ze to jde opravdu pres ten router roznaset. Ted otazkou, zda kdyz dam restart routeru a znova ho nastavim, zda se nebude problem opakovat..nevite?

15.02.2011 07:23
moderátorověřen
příspěvků:282

Ja opravdu pochybuju ze vir je v routeru. Predevsim take proto ze routery ani nepouzivani windows, vir by tedy musel byt vetsi aby mel instrukce jak se chovat v jinem prostredi. Takze si opradvu myslim ze v routeru ne.

Pokud si opisete dulezite informace z nastaveni routeru a date jeho reset tak tim nic nezkazite ale podle me take nicemu nepomuzete.

17.02.2011 12:43
příspěvků:30

Ativirus boot cd a projeď všechny složky v pc a pak vlož usb a to projeď taky.Škoda že si nemůžu vzpomenout jak se ten vir jmenuje ale je to pěkný hajzl to měl nedávno jeden kluk taky v komplu jak zapojíš net tak se aktivuje je to sviňa .Normálně se schovává v ddl knihovnách..Jo ještě jsem jednou o tom čet že se dovede schovávat do ramek na nějaký diskuzi to psal nějaký kluk.Ale ten antivirus boot cd ti ho hravě odstraní.Jak začneš boot tak potom na úvodní obrazovce si nezapomeň vybrat češtinu a pak najeď do grafického režimu..Musíš nechat prvně aktualizovat a potom dáš scan..Co najde tak dej smazat..A mělo by to být v pohodě.

Frejda
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace