Úvod > Fórum > Hardware > PC - desktopové počítače > Větší problém s PC

Větší problém s PC

20.07.2016 15:04
ověřen
příspěvků:1

Dobrý den,

mám větší problém s PC. Včera se mi podařilo něco nemožné. Převrhl jsem na PC plyvance ze žvýkacího tabáku. Cca 0.2ml, něco málo proteklo do vnitř přes horní dírky. Ale většina skončila na zemi. Jde o to že "nečekaně" to něco odneslo a já netuším co by to mělo být. Dle mého to nejvíce odnesla grafarna, ale počítač stejně nejde zapnout. Oprava takových komponent je podle mě v dnešní době snad nemožná a jsem si vědom že budu muset koupit nové komponenty, ale ted mi jde o to, které. Nevím co jede a co nejede.

Nějaké nápady co teď ?

Když jsem volal do servisu byl jsem za vola. Když jsem jim řekl, že potřebují zjistit pouze co mi odešlo tak mi řekli, že jsem se zbláznil že jsou servis a toto nedělají. Někdo nějaké nápady ?

20.07.2016 15:45
ověřen
příspěvků:4 972

Tak 0,2 ml je na špičku kávové lžičky. Co je to za počítač? Má to nějaké led, točí se větráky, vydává nějaké zvuky apod.?

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
21.07.2016 10:53
ověřen
příspěvků:21

AHOJ

Podle mě to GPU neni... nemohlo to natéct třeba nějakým způsobem do ZDROJE?,když nejde PC ani zapnout?

Každopádně mě napadá jedna věc... zkusit omrknout součástky, kterýma myslíš že to je, a zjistit jestli jsou vlhké apod...

Jsem tu pro Vás, rád pomužu všem...
21.07.2016 11:10
ověřen
příspěvků:2 090

Základní test je spuštění PC v minimální konfiguraci.

Tzn. pouze zdroj, základní deska, 1 modul RAM, monitor. Pouze v případě, že není integrovaná grafika, tak navíc grafická karta. Vše ostatní (včetně HDD!) odpojit. Když ani pak PC nenastartuje - měl by se objevit obraz a hlášení, že není z čeho bootovat - je vada v některém z požitých komponentů, nejpravděpodobněji MB, RAM, zdroj. V případě že po pokusu o Start PC vůbec nejeví známky života, zkus jiný zdroj, když to nepomůže, skoro určitě odešla MB (základní deska).

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace