Úvod > Fórum > Hardware > PC tunning > Upgrade ram z 8 na 16 rady sem
|<<1>>|

Upgrade ram z 8 na 16 rady sem

06.01.2017 11:07
příspěvků:73

Ahoj kluci, upgraduju asi ram do sveho pc protoze mi hry uz nebezi tak plynule 8 asi hold nestaci. Taze kere mam vybrat prosim ?

https://www.czc.cz/crucial-ballistix-tactical-16gb-2x8gb-ddr3-1866/135095/produkt

https://www.czc.cz/patriot-viper-3-black-mamba-16gb-2x8gb-ddr3-1600-cl9/114217/produkt

https://www.czc.cz/adata-xpg-v1-0-red-16gb-2x8gb-ddr3-1866/144549/produkt

Chci mit dvakrat osm giga protoze chci aby tam byl dual channel. Sloty na ramky mam myslim ctyri. Nebo mam koupit dalsi dve ramky 2x4 a budu mit jakoze quad channel :-D Prosim o vsechny rady dekuju predem

06.01.2017 12:31
příspěvků:675

Seznam stávajících komponent v PC???

8 GB není až taková tragédie, aby se na tom nedalo hrát.

Jaké hry na PC jedou?

06.01.2017 12:48
příspěvků:73

i7 4790K 8 GB RAM DDR3 1333 cl9. Zakladni deska ASUS Maximus (cislo nevim) Zdroj 750W 93% (znacku nevim) grafika GTX 680 Asus. HDD 1TB a C disc SSD.

06.01.2017 13:09
ověřen
příspěvků:1 745
animarina | 06.01.2017 11:07

Ahoj kluci, upgraduju asi ram do sveho pc protoze mi hry uz nebezi tak plynule 8 asi hold nestaci. Taze kere mam vybrat prosim ?

https://www.czc.cz/crucial-ballistix-tactical-16gb-2x8gb-ddr3-1866/135095/produkt

https://www.czc.cz/patriot-viper-3-black-mamba-16gb-2x8gb-ddr3-1600-cl9/114217/produkt

https://www.czc.cz/adata-xpg-v1-0-red-16gb-2x8gb-ddr3-1866/144549/produkt

Chci mit dvakrat osm giga protoze chci aby tam byl dual channel. Sloty na ramky mam myslim ctyri. Nebo mam koupit dalsi dve ramky 2x4 a budu mit jakoze quad channel :-D Prosim o vsechny rady dekuju predem

Chceš poradit a nevíš základní informace, které k tomu potřebuješ.

"Chci mit dvakrat osm giga protoze chci aby tam byl dual channel." A k čemu ti ten Dual Channel bude???

"budu mit jakoze quad channel" No ty voe!! Co to je Quad channel??? Neznám......

Sežeň si nějaké základní informace, protože z tvého dotazu je zřejmé, že o věci vůbec nic nevíš........

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
06.01.2017 13:28
příspěvků:675
animarina | 06.01.2017 12:48

i7 4790K 8 GB RAM DDR3 1333 cl9. Zakladni deska ASUS Maximus (cislo nevim) Zdroj 750W 93% (znacku nevim) grafika GTX 680 Asus. HDD 1TB a C disc SSD.

Určitě bych uvažoval o nové grafické kartě a současně dokoupit druhý paměťový modul 8 GB.

Dual chanel neřeš, do her ti to nic víc nepřinese. Quad chanel je výsadou vyšších chipsetů např. X99, který je však na hry rovněž k ničemu.

06.01.2017 13:38
příspěvků:73
satam | 06.01.2017 13:09

Chceš poradit a nevíš základní informace, které k tomu potřebuješ.

"Chci mit dvakrat osm giga protoze chci aby tam byl dual channel." A k čemu ti ten Dual Channel bude???

"budu mit jakoze quad channel" No ty voe!! Co to je Quad channel??? Neznám......

Sežeň si nějaké základní informace, protože z tvého dotazu je zřejmé, že o věci vůbec nic nevíš........

Ne nevim...Proto jsem chtela taky proadit..

06.01.2017 13:39
příspěvků:73
gfm | 06.01.2017 13:28

Určitě bych uvažoval o nové grafické kartě a současně dokoupit druhý paměťový modul 8 GB.

Dual chanel neřeš, do her ti to nic víc nepřinese. Quad chanel je výsadou vyšších chipsetů např. X99, který je však na hry rovněž k ničemu.

mam momentalne 2x4 GB RAM, radis mi teda abych koupila jen singlovou 8 gb ram ? Nevadi ani ze to bude jina frekvence a znacka nebo dokonce i casovani ?

06.01.2017 13:43
ověřen
příspěvků:1 745

Dobrá, obul jsem se do tebe trochu moc.

Ale co máš vlastně za HW?? Bez toho se těžko radí......

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
06.01.2017 13:45
příspěvků:73

No uz jsem to prece napsala, je to kousek vyse.

06.01.2017 13:49
příspěvků:675

Opiš typ RAM (je uveden nejčastěji na nějaké samolepce přímo na modulu).

Nebo to zjistíš z prográmku CPU-Z, záložka SPD, řádek Part number

Je lepší vzít co nejpodobnější modul (výrobce, frekvence, časování,…)

06.01.2017 13:57
příspěvků:73

Tak jo takze to jsou tyhlety ramky. Myslis, ze za neco stoji ? Neni nakonec lepsi koupit uplne nove ?

https://www.czc.cz/patriot-signature-line-8gb-2x4gb-ddr3-1333-w-heatshield/94163b5/produkt

06.01.2017 14:48
příspěvků:675

Klidně bych dokoupil jeden modul 8 GB pro rozšíření stávající RAM. Základem je mít dostatek paměti.

Pokud máš peněz dost, koupil bych 2 x 8 GB s vyšší frekvencí. Nic moc to navíc však nepřinese.

Rozhodnutí je na každém (případně konkrétní typ nahodím).

Jaké hry na PC jedou?

Samo o sobě rozšíření RAM ale k ničemu nepovede, když bude slabá grafika.

06.01.2017 15:01
příspěvků:73

GTX 680 je slaba grafika ? Pocitac mi jakz takz skladal bratr a moc penez nemam leda bych sla zase na brigadu je mi teprv 16. Na PC mi jede uplne vsechno na maximum v 1920x1080. Ted hraju metal gear solid 5 a hra mi jede na 60fps na max detaily ale obcas se seka, jedu na koni a sekne se to treba na pul sekundy a po 10ti metrech zase. V ulohach mi ukazuje ze pamezi jsou zaplnene 95% pricemz CPU jede na nakejch 40%. Jeste jsem nevidela aby mi CPU i pri nejnarocnejsi hre jako Crysis nebo Crisis 3 presahl 60%. Kazdopadne jakou grafiku mi doporucujes ? Popripade ty ramky mam vybrat ktere 2x8gb ? Posli prosim odkaz jaky typ koupit. Nestacilo by jen kdyby koupil ty co uz ted mam a mela bych v pc 4x4gb ?

06.01.2017 15:07
příspěvků:73

A jeste me zajima jedna vec. Kamaradka ma podobnej pc jako ja jen ma GTX 660 a i5 procesor. A chtela by lepsi grafiku ale nechce utracet moc penez. Vyplatilo by se ji kupovat tu novou 1050 Ti ?

06.01.2017 15:37
příspěvků:675

Paměti bych rozhodně koupil stejné, co tam jsou. Je to nejlevnější řešení, a když se ještě prodávají, není co řešit.

Nové by byly

https://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury-black-16gb-2x8gb-ddr3-1866/150126/produkt

ale je to o 1 500,- zbytečně navíc.

Pokud vezmu současnou generaci grafik, tak vůči GTX 680 bude současná GTX 1060 o cca 50% výkonnější.

Po GTX 680 byla GTX 780 a GTX 980. Dnešní GTX 1080 (ekvivalent GTX 680) je předpokládám mimo rozpočet (20000,- Kč).

Kolik má ta GTX 680 vlastní paměti? Pokud 2 GB, může to být během hraní problém.

Zatím bych rozšířil RAM a pak uvidíš.
--

S GTX 1050 Ti si kamarádka nepomůže. Bud koupit GTX 1060 nebo RX 480.

06.01.2017 15:54
příspěvků:73

No ale kamoska kupuje jen stredni tridu. A ta jeji GTX 660 uz moc nestaci. A vyssi tridu kupvoat nechce. Ma si teda tu 660 nechat a pockat az vyjdou novejsi stredni tridy teda ?

06.01.2017 16:05
příspěvků:675

Ekvivalent GTX 660 je právě GTX 1060.
Kolik si kámoška představuje za GK dát?

06.01.2017 18:05
příspěvků:73

Maximalne asi 4,5 tisice.

06.01.2017 20:33
příspěvků:675

Uznávám, byla to hloupá otázka. Každopádně si kámoška moc nepomůže.

Půjde sice do novější generace grafik, ale o třídu níž. Ten rozdíl výkonu podle mě za 4 500,- Kč nestojí. GTX 1050 Ti není zrovna moc výkonná karta.

Minimálně bych na její místě koupil tuto kartu

https://www.czc.cz/asus-radeon-rx-470-rog-strix-rx470-4g-gaming-4gb-gddr5/197912/produkt

06.01.2017 20:40
příspěvků:73

No ja slysela ze ty nove tisicovky se nepovedli v nizsich tridach jen v tech nejvyssich. Je teda rozumna perspektiva do budoucna koupit tu 470 ? Aniz by nemusela zase par let upgradovavat ? Ja sem se rozhodla ze koupim ty ramky a pozdeji taky grafiku ale asi pockam az vyjdou nove invidie.

|<<1>>|
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.
Pokud budete vkládat odpověď bez znalosti dalších stránek můžete být mimo :)
© 2007-2017 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace