Úvod > Fórum > Hardware > Síťové prvky > U poskytovatele připojení si platim pevnou IP adresu

U poskytovatele připojení si platim pevnou IP adresu

16.11.2011 14:37
příspěvků:2

Ahoj všem.

Mám problém. U poskytovatele připojení si platim pevnou IP adresu, adresa je vepsána ručně do připojení síťovky.

Ovšem když dám zjistit svoji IP na internetu nebo dám test připojení tak to uvádí jinou IP než kterou mám ofic přidělenou a na kterou se připojuji... tedy jen poslední trojčíslí uvádí internet jinak.

Nevíte kde je chyba. Poskytovatel mi do očí tvrdí že je chyba u mne a blekotá něc o mé síťové kartě a přitom když se připojím jiným počítačem tak to ukazuje to samé.

Má tu někdo rozumné vysvětlení ?

16.11.2011 17:08
příspěvků:5 728

Provideri mohou ruzne pridelovat pevnou IP- ty ji mas k sobe nasmerovanou a nemas ji primo. Defakto to mas uplne stejny jak kdyby se delilo napr. o IP 10 lidi a kazdy by mel urcite pridelene porty, jenze ty mas pridelene vsechny porty

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
17.11.2011 06:26
příspěvků:2

Radku asi si nerozumíme, proč když dám zjistit na internetu svoji IP mi to vyplivne číslo jiné IP než které je mi přiděleno a které jsem ručně vepsal do síťovky ?

Nebo třeba test rychlosti se dělá na jiný IP než je moje IP v počítači. Nejedu na router.

Tedy pokud skočim na řekněme http://www.mojeip.cz/ tak by mi to mělo vrátit to co je napsáno u síťovky když nepoužívám automatické DHCP.

To je to co mne zaráží.

No dneska už to pravda neni. Už to technik poskytovatele dal do pořádku a už se to chová jak má, jen mne teď zajímá kde byl bordel ještě včera.

Jestli se někdo nevydával za mou IP a pak mi teprv přeposílal komunikaci s internetem.

Možná jsem schysofrení, ale přišlo mi to divný i to jak technik do toho montoval při vysvětlování moji síťovku která s pevnou přidělenou IP nemá nic společnýho maximálně to e musí mít uvedeno kam se připojit aby se přisosla k netu na správné adrese.

17.11.2011 06:49
příspěvků:5 728

napsal jsem to. proste jsi mel tu IP k sobe jen nasmerovanou IP pomoci NATu a ne nasmerovanou 1:1. Provideri obcas delaj to, ze kdyz chce clovek IP adresu, tak reknou nenene, my vam ji nedame, ale pridelime par portu (tech je celkem 65535)-aby setrili IP adresy, tobe provider nepridelil par portu, ale vsechny.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace