Úvod > Fórum > Ostatní > PCForum.cz > SW/HW problém se zasekaným PC

SW/HW problém se zasekaným PC

10.12.2015 13:10
ověřen
příspěvků:2

Minulý měsíc jsem reinstaloval notebook i s celými Windows 10. Od té doby mám problém s chodem notebooku. Jsou dny, kdy funguje zcela normálně. Ovšem čím dál častěji nastává situace, kdy hned po zapnutí trvá např. otevření správce úloh pár minut. Občas se ani neotevře a vše se vrátí zpět na plochu. V tu chvíli se nenačte nic, ačkoli kurzor myši normálně reaguje - pc musím vypnout "na tvrdo". Pokud se třeba pc podaří restartovat, problém se klidně opakuje.

Opravdu netuším, co může být závadou. Po spuštění mám pouze antivir, všechny programy jsou jinak vypnuté. Jediné co mě napadá, je práce na disku. Ve správci úloh mám totiž 100% využití, avšak to i za normální ho chodu bez sekání a to nevím, jestli je úplně správně. Procesor i pamět jsou takřka nevyužité.

Na další věci se klidně ptejte. Nevím, které info k něčemu bude a které ne.

Máte pro tento případ nějakou radu?
Děkuji!

10.12.2015 17:20
ověřen
příspěvků:19

Zdravím tě,

problém může být v nastavení Windows a celkové udržbě a spuštěných procesů, které vytěžují právě pevný disk ( doporučuji ti zkusit možnosti tohoto videonávodu http://www.youtube.com/watch?v=HYWOIRreMP8 )

Dále je málo pravděpodobné, že pokud je po novější instalaci Windows počítač právě zavirovaný, ale existuje i tahle možnost při počáteční instalaci některých software ( tuniče a jiné paskvily ). V tomto případě se rád podívám případně na LOGy a pročistit. Vše najdeš http://www.pcforum.cz/forum/tema/frst-vytvoreni-a-kon-8857/

„Jsem také člověk, ale prosím vás, neříkejte to nikomu.“ ( Gabriel Laub )
10.12.2015 21:58
ověřen
příspěvků:2

Výborně, něco takového jsem očekával. Vyzkouším a pokud bude problém dále přetrvávat, dám vědět.

Ale snad to problém vyřeší. Děkuju za pomoc :-)

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace