Upoutávka
Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Spuštění windows NT 4.0 na CNC

Spuštění windows NT 4.0 na CNC

14.09.2012 08:25
příspěvků:3

Zdravím mám akutní problém s windowsem NT4.0 . Soused si pořídil starší CNC a potreboval do něj dostat programy z počítače. Jediný vstup byl starý COM port, ale přes ten se nám nedařilo počítače propojit aby komunikovaly.

Tak jsem si na této stránce: http://smallvoid.com/article/winnt4-usb-driver.html

našel ovladač "USB drivers for NT4" stáhnul a nainstaloval na počítač na CNC. Instalace proběhla v pořádku a program si vyžádal restart. Bohužel po restartu už systém nenaběhne , načte se úvodní plocha s myší uprostřed, ale myší nejde hejbat a systém je zatuhlý. Prosím poraďte jak systém znovu zprovoznit, jestli někde smazat nějaký soubor nebo něco? Díky

14.09.2012 17:53
příspěvků:5 728

napis o jaky cnc se jedna. Windows NT 4.0 je uz hodne obstarozitni operacni system a pochybuji ze ti nekdo poradi, ale tusim ze by mel mit nouzovy rezim a tam bych s tim zkusil pohrat.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
14.09.2012 22:25
příspěvků:3

Jedná se o CNC Hardinge vmc 1000II, řídící software sinumerik 810D.

Jak se zpoští nouzový režim?
Dík

16.09.2012 12:47
příspěvků:3

Tak dnes jsem zkoušel spustit nouzový systém a nic . Je tam nějaký zavaděč od sinumeriku. Standartní spuštění je přes volbu sinumerik, načte se windows a hned při spuštění se spouští i sinumerik.

Pak je v nabídce i druhá volba, kde není napsáno nic jen prázdné pole a tam je na výběr více možností, ale funguje jen jedna a to je servisní spuštění windows, poté to vyžádá restart, systém se spustí jakoby přes úvodní volbu sinumerik, ale pri spuštění naběhne okno windows, zeptá se na heslo a po zadání se načte klasický windows. (v tomto režimu jsem instaloval ovladače).

Ty ostatní možnosti při volbě přes prázdné pole (je tam "obnova/záloha", pak nějaký "PC link", atd. ...) jsou chráněny heslem, ale žádný heslo nejde psát, klávesnice nereaguje.

Ty úvodní volby: "sinumerik" pod tím "prázdné pole" jsou jako když máte na počítači nainstalováno víc operačních systému třeba "Windows XP" / "windows 98".

Nešel by ten nouzový režim spustit nějak manuálně, nebo tak?

Dík za pomoc

16.09.2012 16:51
příspěvků:5 728

asi bude potreba sehnat sinumerik a windows nt4 a preinstalovat komplet system, do nouzoveho rezimu se dostanes pres f8 pri spousteni pc (hned po biosu).

jinak i kdyz je to starsi stroj, tak pekna masinka, ma to i 4 osy a co chtel do toho instalovat za sw? prijde mi to celkem nelogicke, pc v cnc funguje jen pro obrabeni a programovani(popripade nahravani dat z CAM sw).

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace