Úvod > Fórum > Internet > Ostatní > Sdílení složek s podsložkami v Google disku

Sdílení složek s podsložkami v Google disku

29.08.2016 17:34
příspěvků:25

Zdravím,

mám dotaz ohledně sdílení složek v google disku. Psala jsem i na fórum google drive, ale zatím žádná odezva.

Ráda bych věděla, jestli někdo z vás neví, jestli existuje možnost sdílet na google disku složku, která obsahuje spoustu dalších složek tak, abych nemusela každou z těchto podsložek sdílet zvlášť. Funguje to takto se soubory, tzn. že pokud s někým sdílím složku, která obsahuje spoustu souborů (např. fotek), nemusím na každý soubor klikat a sdílet ho zvlášť, ale automaticky je sdílen, jelikož je sdílena složka, ve které se soubor nachází.

Když ale sdílím složku, která obsahuje další složky (tedy podsložky), musím všechny podsložky také sdílet, protože nejsou automaticky sdíleny tím, že je sdílena jejich "nadsložka".

Pokud si tedy člověk, se kterým složku sdílím, otevře v google disku záložku "Sdíleno se mnou", ukáží se mu všechny podsložky, místo, aby se mu ukázala pouze ta jedna "nadsložka", která tyto podsložky obsahuje. Seznam sdílených souborů a složek je pak u něj nepřehledný, zvláště, pokud s ním sdílí složky a soubory i jiní lidé. Otravný problém nastane v případě, když má např. přesunout nějaký soubor na google disku do sdílené složky, kterou musí najít v záložce "Sdíleno se mnou" mezi stovkami dalších s ním sdílených podsložek a souborů.

Předem děkuji za rady.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace