Úvod > Fórum > Hardware > Notebooky > RAM pro NTB

RAM pro NTB

16.03.2012 18:33
ověřen
příspěvků:105

Ahoj....potřeboval bych aby ste mi poradily co nejlevnější RAM pro ntb.(ASUS F5M) ...mám 2x 512 MB a jednu bych dal pryč a dal bych tam větší....alespon 2GB..prosím dejte odkazy děkuji moc..

Sestava: Intel Pentium D 925 3.00GHz,, dvoujádro RAM: 2,00 GB Dual-Channel DDR2 @ 267MHz (4-4-4-12) (planuji přidat 2GB) GK: Msi GeForce N520GT 1GB 350W zdroj HDD:149GB FUJITSU MAXTOR STM3160211AS ATA Device (SATA) MB: Gigabyte Technology Co., Ltd. P35-S3G (Socket 775) Windows 7 64-bit
16.03.2012 19:05
příspěvků:1 279

http://www.czc.cz/evolve-zeppelin-gold-1gb-ddr2-667-so-dimm/76202/produkt vemte tyto, sice někteří na ně nadávají, ale tyto mají poruchovost na czc 0,0% a doživotní záruku, i když jsou nejlevnější, takže se jich nebojte takže buď 2x tuto paměť, nebo - http://www.czc.cz/evolve-zeppelin-gold-2gb-ddr2-667-so-dimm/76204/produkt (moduly 2x1GB, nebo 2x2GB jsou dražší)

http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC
16.03.2012 19:08
příspěvků:48

Jestli si ten ntb chceš ještě nějakou chvíli nechat šel bych do 4GB jak říká nonstopPc.

16.03.2012 19:23
příspěvků:1 279

Asi takhle, pro ty 7čky jsou 4GB určitě lepší, pro XP stačí 2GB a ty bych tu asi měl i mít:-)

http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC
17.03.2012 14:14
ověřen
příspěvků:105

takže sem koukal a našel sem tyto http://www.czc.cz/kingston-value-4gb-ddr3-1066-so-dimm/65102/produkt?q-c-0-f_2027452=d4096.0&q-category-id=20grgfis48iviagdnck6ihmree

4GB ramky + ta moje 512MB tak to je 4,5 GB...utáhne mi to ten ntb...i když mám 32-bitovou verzi???

Sestava: Intel Pentium D 925 3.00GHz,, dvoujádro RAM: 2,00 GB Dual-Channel DDR2 @ 267MHz (4-4-4-12) (planuji přidat 2GB) GK: Msi GeForce N520GT 1GB 350W zdroj HDD:149GB FUJITSU MAXTOR STM3160211AS ATA Device (SATA) MB: Gigabyte Technology Co., Ltd. P35-S3G (Socket 775) Windows 7 64-bit
17.03.2012 14:32
příspěvků:48

Poslal si paměť typu DDR3 a tvůj ntb má DDr2.

17.03.2012 19:50
moderátor
příspěvků:5 406

32bit system- 3GB (vic ten system neuvidi). Je pravda ze na zeppelin si hodne lidi stezuje, ja je supnul do 2 netbooku a jednoho notasu a vsude jede v pohode.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
18.03.2012 12:39
příspěvků:1 279

32-bit systém běžně alokuje 3 - 3,25GB RAM víc ne, jak píše radeksima, navíc pro tu konfiguraci je víc jak 4GB holej nesmysl. Zepelinek se neboj, je tam doživotní záruka:-)

http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC
18.03.2012 20:46
ověřen
příspěvků:105

Díky moc!

A můžu se ještě zeptat kdybych případně chtěl do NTB dát 64-bitovou verzi šlo by to? A jak? A kdyby to nešlo co tadyta RAMKA http://www.czc.cz/evolve-zeppelin-gold-2gb-ddr3-1333-so-dimm/76206/produkt?q-category-id=20grgfis48iviagdnck6ihmree doporučily by ste mi jí? to bych potom měl 2550MB paměti a to by mi na WIN7 stačilo ne? díky za odpovědi

Sestava: Intel Pentium D 925 3.00GHz,, dvoujádro RAM: 2,00 GB Dual-Channel DDR2 @ 267MHz (4-4-4-12) (planuji přidat 2GB) GK: Msi GeForce N520GT 1GB 350W zdroj HDD:149GB FUJITSU MAXTOR STM3160211AS ATA Device (SATA) MB: Gigabyte Technology Co., Ltd. P35-S3G (Socket 775) Windows 7 64-bit
18.03.2012 21:10
příspěvků:1 279

Předpokládám, že v notebooku máte 64-bit AMD Turiona, pak to samozřejmě jde, instalace je zcela stejná jako u 32-bit systému. Jinak nedoporučoval bych kombinovat novou RAM se starou. buďto 2x1GB neb o 2x2GB

http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC
19.03.2012 21:05
ověřen
příspěvků:105

A proč by ste nedoporučoval míchta novou se starou? Jo a mám AMD Turion 64 Mobile Technology MK-38 2.20GHz...

-a teda když bych koupil 4GB ram tak kdž mám CPU 64-tak to jako pujde nebo jste myslel že by šlo to přehodit na 64-bit..?

Sestava: Intel Pentium D 925 3.00GHz,, dvoujádro RAM: 2,00 GB Dual-Channel DDR2 @ 267MHz (4-4-4-12) (planuji přidat 2GB) GK: Msi GeForce N520GT 1GB 350W zdroj HDD:149GB FUJITSU MAXTOR STM3160211AS ATA Device (SATA) MB: Gigabyte Technology Co., Ltd. P35-S3G (Socket 775) Windows 7 64-bit
19.03.2012 23:18
příspěvků:1 279

Jediné na čem záleží je procesor a ten 64-bitovej je, takže to půjde:-) Jinak jde o to, že to často nedělá dobrotu a nefunguje to tak jak má (ty paměti)

http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC
20.03.2012 17:45
ověřen
příspěvků:105

OK tak děkuji moc a ja teda koupím 4 GB

Sestava: Intel Pentium D 925 3.00GHz,, dvoujádro RAM: 2,00 GB Dual-Channel DDR2 @ 267MHz (4-4-4-12) (planuji přidat 2GB) GK: Msi GeForce N520GT 1GB 350W zdroj HDD:149GB FUJITSU MAXTOR STM3160211AS ATA Device (SATA) MB: Gigabyte Technology Co., Ltd. P35-S3G (Socket 775) Windows 7 64-bit
20.03.2012 20:37
příspěvků:1 279

Rádo se stalo:-)

http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC
© 2007-2014 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace