Úvod > Fórum > Hardware > Síťové prvky > Problém s wifi Asus X51L

Problém s wifi Asus X51L

18.09.2012 14:17
příspěvků:4

Zdravím všechny.

Prosím o radu s následujícím problémem. Na notebooku Asus X51L s Win XP SP2 jsem narazil na problém s připojením k internetu. Připojuji se pomocí wifi doma k routeru. Pak jezdím k přítelkyni, kde se pomocí wifi připojuji na síť tam. Do této doby vše bez problémů fungovalo. Nyní jsem ale přijel domů a aniž bych cokoliv instaloval, tak nemohu domácí síť najít a připojit se k ní. Přitom síť normálně funguje, na jiném notebooku, který také vozíme s sebou, se bez problémů připojím.

Vzal jsem notebook na jiné místo, kde se také připojuji a tam se mi automaticky notebook k síti připojil (ale vyhledávání sítí ve Windows mi při stisknutí tlačítka pro aktualizaci sítí nic neukáže, žádné sítě v dosahu, přestože tam jsou).

Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače síťovky i změnit SSID sítě a kanál.

Zkoušel jsem také pomocí jistého prográmku (Network Stumbler) najít sítě v dosahu..na druhém notebooku se mi síť, kam se nemůžu připojit ukáže, na Asusu vidět není, ale je vidět síť sousedů.

Síťvka je Atheros as5007eg

Po propojení kabelem s routerem síť funguje.

Nevím, co mám ještě zkusit, aby mi počítač wifi síť našel…napadá někoho něco?

Díky

18.09.2012 14:56
příspěvků:5 728

najdi si klavesovou zkratku (byva to napr. fn+f2 atd)a zkus to aktivovat. dale take muzes mit vyplne hw tlacitko (popripade byvaj dotykove panely pod lcd displejem).

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
18.09.2012 15:10
příspěvků:4

Wifi na notebooku je zaplá, zkouším ať tlačítky, tak klávesovou zkratkou. Dnes jsem na notebook chytil síť ve škole, ale doma ji to nenachází, přestože se s nastavením sítě nic nedělalo. Před víkendem doma fungoval, o víkendu jinde také, po návratu domů najednou nevidí síť..(nacházelo si ji to vždy automaticky, notebook jsem během převozu sem měl jen v režimu spánku, bez jakékoliv instalace nebo změn v nastavení).

18.09.2012 15:24
příspěvků:4

Ještě dále upřesním..nyní jsem požadovanou síť našel pomocí Net Stumbleru..ale windows nenachází žádné sítě v okolí a nemůžu se k žádné připojit.

19.09.2012 08:51
příspěvků:4

Problém jsem nejspíše vyřešil. Bez nějakého mého zásahu se v utilitce Atheros Client, kterou jsem nikdy nepoužíval, změnilo nastavení a hledaná síť tam nebyla v seznamu. Po vyhledání sítě a nastavení klíče připojení funguje. Ale jede to tedy přes tento prográmek, windows stále nic nevidí, ale to se asi pak stane.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace