Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Problém s preinstalovaním OS

Problém s preinstalovaním OS

29.01.2008 15:23
příspěvků:3

Caute mam problem s PC a to taky ze som mal Windows Vista a nepacila sa mi tak som ju chcel odstranit a dat XP. Dal som botovacie instalacne CD xp do PC. Ukazalo mi stlacte lubovolnu klavesu...ako kazdemu (SNAĎ). Ok ponacitavalo.

Dalej som dal enter, f8 atd. a kym som sa dostal na format hardisku dal som pomaly format je to lepsie (aspon si myslim) Ked doformatovalo tak mi vyhodilo miesto formatu Instalacia ovladacou ako kazdemu a dalej restart 15 sec.

A ked mi restartovalo PC tak mi ukazalo iba tie zakladne veci ako je: primary,secondary,ramka a ine, ako ked zapnete PC. A tam mi to zakazdym zamrzne. Aj ked dam del. --> setup tak nic ani f8 nic...uz som skusal resetovat bios a to tak ze som na 3 min. vytiahol bateriu z dosky (nemam resetovaci cuplik :-] ) a stale to iste, mate s tymto skusenost ?

12.03.2008 20:45
příspěvků:1

Čaute všici. Mam takový docela zajímavý problém. Chtěl jsem přeinstalovat systém Windows ME ve svém pentiu 3 766MHz. Pomocí spouštěcí diskety a fdisk jsem spojil 2 oddíly v jeden(mam 20GB HDD). Pustil jsem instalaci z Win ME cd, po první části instalace se počítač restartnul a když mělo dojít k pokračování tak se sám restartoval a hodil mi nabídku jestli chci spustit systém normálně nebo v nouzovém režimu, když jsem dal normálně, opět se sám restartoval, aniž by se dokončení instalace spustilo a když jsem dal nouzový režim, tak se pc sekne a monitor je celý černý, jenom vlevo je na modrém řádku "systém nelze pustit" a nějaký zmatený znaky. Takhle jsem to zkoušel několikrát a pokaždé mi to napsalo to samé. Rozhodl jsem se vzít HDD a dát ho do jiného pc a naistalovat win ME. Při prvním spuštění(nepoužil jsem disketu ani cd win ME) mi normálně naběhlo dokončení instalace. Tak jsem ji dokončil a systém se normálně rozběhl. Přendal jsem tedy HDD zpět a spustil pc. Pči bootování se na chvilku objevilo logo win ME a já si myslel že je vyhráno. Ale najednou zčernala obrazovka a nic se nedělo(asi 10 minut). Tak jsem dal reset a nouzový režim, přičemž se pc opět samo restartovalo, když jsem dal potvrzovat krok za krokem, tak se to vždy restartne při: načíst ovladače windows: A/N. Nevíte co s tim?Ještě bych chtěl dodat, že nefunguje příkaz "format c:" i když jsem ho předtim použil k sformátování disku. Absolutně to nechápu. Díky za každou radu, už fakt nevim co s tim...

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace