Úvod > Fórum > Hardware > Síťové prvky > Problém s pomalým internetem

Problém s pomalým internetem

01.05.2010 10:48
příspěvků:3

Zdravím,

rád bych se zeptat, jestli by mi někdo nedokázal poradit... Mám doma starší počítač (Duron 1300, 512MB, GF 5500),

který se používá pouze na internet. Problém je v tom, že je strašně pomalý (myslím ten net - Firefox/3.6.3). PC má čerstvě zformátovaný disk a přesto mu obyčejné surfování dělá problémy (řekl bych, že hlavně pohyblivé reklamy). Připojení je od O2 asi 4Mb/s. Když přivezu z koleje novější PC, tak je to o poznání lepší.

Říkám si, že ten počítač by s tím neměl mít problém...Zkoušel jsem i (podle netu) nejrychlejší prohlížeč Safari 4 a přišlo mi, že se hýbe ještě hůř než ta mozilla. Dřív, když jsem PC používal na koleji, kde bylo připojení mnohem lepší, tak s ním nebyl problém. Teď mám ale opravdu pocit, že i přesto, že 4Mb/s není nic extra, tak ta kapacita je díky počítači nevyužitá.

Mám pocit, jakoby se ten HW časem degradoval Nenapadá mě, čím by to mohlo být...

27.08.2010 15:32
příspěvků:118

Zdravím,

podle mého není až tak na vině připojení od O2 i když víme své..

Jestli se ti zdá načítání stránek pomalé, může to být způsobeno opravdu počítačem - HW popřípadě některým SW. Pokud máš pamět opravdu jen 512 MB, je možné že prostě jednoduše počítač "nestíhá". Záleží také na SW, který máš všechen spuštěný (i na pozadí). To vše rychlost počítače zpomaluje, kord když nemá dostatek prostoru k ukládání dat do paměti RAM.

Také je důležité jaký operační systém na počítači máš, jenom Win XP potřebují pro svůj čistý chod minimálně 512 MB RAM (!) a teď si k tomu přičti paměť pro různé další programy jako je např.: Firefox, antivir (tady pozor, hodně lidí říká, že AVG docela znatelně zpomaluje systém), icq, aj. programy, které máš v tu chvíli spuštěné. Takže se není čemu divit, že ti to jede tak pomalu. U Win 7 platí, že pro čistý chod jenom systému je doporučováno 1GB paměti RAM.

Doporučoval bych upgrade RAM paměti alespoň na 1GB - v případě systému Win XP. U Win 7 doporučuji minimálně 2 GB RAM.

A také si zjisti na adrese http://www.rychlost.cz jak to máš s tou rychlostí od O2.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace