Upoutávka
Úvod > Fórum > Hardware > Notebooky > problém s klávesnicí, bud znaky vůbec nefungují, nebo si to píše, co c

problém s klávesnicí, bud znaky vůbec nefungují, nebo si to píše, co c

15.04.2014 13:33
příspěvků:8

nazdar, včera se mi s počítačem stala velice zvláštní vec, tak se zkusím obrátit na vás, kdyby jste náhodou tušili, co s tím je..

mám nějakou toshibu, už kvalitnější model.. ramka šest giga, procesor čtyři jádra, dva,dva ghz... /číslice nefungují../

klávesnice přestala dělat, to co má. skoro každý znak na numerické klávesnici má jinou funkci, než by měl mít, nefunguje shift /včera nefungovalo y, dnes shift../, a tlačítko ,,num lock,, nesvítí, ani když jej zapnu. jen při každém klepnutí do klávesnice blikne /kromě shiftu/..

stisknutím num locku napíšu nulu, pokud napíšu číslice od jedné po devítku, vypadá to takto 16 2+ /3 49 - 16 7* 8, 49. pokud napíšu lomeno, přidá se k němu ještě číslice tři /3.. pomlčka pak vypadá takto 5-; hvězdička 7*... nula víceméně nefunguje. někdy se napíše, někdy ne.. ostatně stejně, jako při stisknutí num locku.. shift ještě včera občas napsal velké a, ted už nedělá nic..

dál nefunguje tak, jak má třeba tlačítko tab, ctrl, či start - ten nedělá nic.. ctrl me přehazuje do jinýho panelu, tabelátor mi ,,ruluje,, právě otevřenou stránku..

čím to může být, mohl jsem tam omylem zapnout nějaký jazyk, nebo klávesnice začala blbnout z nějaké jiné příčiny,

15.04.2014 14:34
příspěvků:5 728

nevylils tam treba nechtene nejakou kapalinu? Jestli ne a je v zaruce, tak ji dej na reklamci. Predtim klidne vyzkousej napr. nejakou live distro linuxu (ubuntu) a nebo připojit externí klávesnici.

Taky se mohla nějaká klávesa zasknout.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
15.04.2014 16:06
příspěvků:8

nevilil, tam se mohla dostat maximálně kapka vody, v podstatě nic z prstu, když jsem čistil mezerník... ale pak nechápu, že by ty klávesily v podstatě fungovaly, ale psaly si co chtěly..

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace