Úvod > Fórum > Hardware > Pevné disky > problém s externím HD

problém s externím HD

20.03.2011 18:31
příspěvků:2

Mám problém s externím HDD,Adata SH93.CCa půlroku jsem ho vesele používal pro přehrávání filmů na LCD TV.

Problém nastal až ted.Přenášel jsem na hardu data ke kolegovi.Ten si je zkopíroval na své PC.Doma jsem zjistil,že v mém pc se disk tváří jako prázdný.Ve vlastnostech se mi sice ohlásí že tam mám 200gb zaplněno ale ty soubory tam nevidím.Zkoušel jsem to i na PC od synátora.A nic,pruzkumník windovs ani total comnder tam nic nevydí,přitom televize

filmy z hardu normálně přehraje.Nevím jestli není problém v tom že kolega používá windows7 a my máme v pc Xp.Jestli si ten jeho komp nějak neaktualizoval ovladač,či co.

20.03.2011 19:44
příspěvků:1 920

Vítej na pc foru.

Zkoušel jsi dát pravým vlastnosti a zkusit jestli ty soubory nejsou skryté? Zkoušel jsi jestli to samé nedělá i u kolegy?

20.03.2011 19:57
příspěvků:2

Do vlastnosti jsem koukal ale nevím jak tam zjistím že jsou soubory skryté?jo ještě další poznámnka.Když ho připojím do PC tak mně počítač nehlásí že je připojen.Musím jít na Tento Počítač a tam si ho rozkliknout.

26.04.2011 07:39
příspěvků:5

Ahoj, mám Dreambox DM 800 připojený přes eSATA do externího disku 1T a mám problém s formátem FAT32 a NTFS. Z PC si chci přes USB do disku přetáhnout film o velikosti 8 GB a objeví se mně zpráva že "Soubor je pro cílový systém souborů příliš velký". Když disk přeformátuju do NTFS, tak je vše v pohodě a film do disku nakopíruju bez problémů. Pak si tento film pustím přes DM a film se seká a nejde se na to dívat. Může mně někdo prosím poradit, jak mám tento problém vyřešit? Díky.

26.04.2011 21:23
příspěvků:5 728

<fieldset><legend>Cukr</legend>Ahoj, mám Dreambox DM 800 připojený přes eSATA do externího disku 1T a mám problém s formátem FAT32 a NTFS. Z PC si chci přes USB do disku přetáhnout film o velikosti 8 GB a objeví se mně zpráva že "Soubor je pro cílový systém souborů příliš velký". Když disk přeformátuju do NTFS, tak je vše v pohodě a film do disku nakopíruju bez problémů. Pak si tento film pustím přes DM a film se seká a nejde se na to dívat. Může mně někdo prosím poradit, jak mám tento problém vyřešit? Díky.

zkus naformatovat disk do exFAT (meli by to podporovat win xp sp2 a vyssi). Klasicky fat 32 podporuje pouze max 4gb soubory. Jestli to zlepsi prehravani filmu nevim. Tipl bych ze se jedna o nejaky vysoky rozliseni toho filmu a tudiz ho ten stroj nezvladne prehrat.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
30.04.2011 09:51
příspěvků:1

Ahoj. Mám externí Verbatim 1TB připojený k notebooku FS Esprimo Mobile V6505. Když jsem s NB pohnul, eSATA kabel se asi ve zdířce taky pohnul a disk se tak vypnul. Po restartu se znovu zapnutým HDD začne PC během startu velmi dlouho "komunikovat" s tímto diskem (problikává kontrolka na disku i PC, děje se to při černé obrazovce mezi úvodní černou obrazovkou s logem WinXP a modrou obrazovkou "Vítejte"). HDD sice najede ale po velmi velmi dlouhém čase (nevím přesně, musel jsem to nechat přes noc). Pokud ho v této fázi "komunikace před startem" vypnu, počítač okamžitě najede, ale samozřejmě bez připojeného HDD.

Pokud disk zapojím přes USB, ten čas při najíždění je zhruba "jen" minutu, ale taky to není standardní. Disk jsem projel scandiskem, nepomohlo. Dá se to vyřešit někde v BIOSu, nebo je poškozený HDD? (To si nemyslím, protože po najetí (jak po tom věčném přes eSATA, tak po otravně dlouhém přes USB) se chová normálně, vše funguje jak má. ) Nebo je nějaký diagnostický soft, který by mi měl pomoct? Reistal OS?

Podotýkám, že tenhle problém při fyzické manipulaci (pohnutí s kabelem ve zdířce a následné vypnutí HDD) už jsem měl, ale vždy se stav vrátil do normálu po restartu.

Díky předem za radu!

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace