Úvod > Fórum > Hardware > PC - desktopové počítače > Při spuštění stolního PC je zobrazen BIOS

Při spuštění stolního PC je zobrazen BIOS

25.12.2016 11:18
příspěvků:2

Mám PC :

Zákl.desku MSI 915G COMBo osazenou procesorem Intel Celeron 2,80GHz a DDR2 1G + 1G a disk SATA 150GB.

Operační system WIN XP

Při suštění počítače mi naskočí tabulka jakoby z BIOSU systém se pak rozjede, ale není funkční klávesnice a datum a čas běží od půlnoci 1.1.2002.

Pokud dám restart tak se objeví hláška ať zmáčknu F1 a opět se systém rozjede, klávesníce už funguje ,ale čas a datum musím změnit ručně.

Po příštím spuštění to je stejné a nebo příjde jen ta hláška zmáčknout F1 a to si to pak čas i datum pamatuje.

Ví někdo co s tím?

Jěště pokud už to naběhne, tak mi skoro pořád CPU jede na 100%

Děkuji.

25.12.2016 13:59
onlineověřen
příspěvků:1 788

Knoflíková baterie C-MOS odešla. Nahradit novou, nastavit datum a vše bude OK.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
26.12.2016 09:57
příspěvků:2

To jsem již vyzkoušel a baterii vyměnil nepomohlo.

Přesný text po spuštění je tento :
Checking NVRAM..
A: Drive Error
Press F1 to Resume

26.12.2016 12:09
příspěvků:706

Zkus v biosu nastavení

Devices / Floppy Drive Setup / Floppy A = "Disabled"

Uložit a restart.

Případně v pořadí bootování dát floppy dolů nebo taky "Disabled"

Popř. i reset biosu a nové nastavení.

Může odcházet i MB pokud po výměně baterie si to nepamatuje nastavení.

26.12.2016 12:36
onlineověřen
příspěvků:1 788

Především bych tu "novou" baterii změřil, měla by mít cca 3,3V (koupená nová). A pokud si to se zdravou baterií nepamatuje nastavení času, je skoro na 100% vada na desce.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
13.02.2017 22:14
příspěvků:3

Já bych se připojil s podobným dotazem, který jsem uveřejnil nahoře, mě zmizel popis Menu při zapínání PC a držením F11. Jinak WIN 10 naběhne pokud nedělám nic. Udělal jsem Default kl.F6, baterii jsem vyndal. Po F11 se kousne.

13.02.2017 22:16
onlineověřen
příspěvků:4 057

Tím že to napíšeš vícekrát to opravdu nevyřešíš. Prostuduj manuál k základní desce.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
© 2007-2017 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace