Úvod > Fórum > Ostatní > PCForum.cz > POZOR - nový virus co napadá pc - nejspíše ten co napadl pc v usa od r

POZOR - nový virus co napadá pc - nejspíše ten co napadl pc v usa od r

13.03.2014 22:13
příspěvků:1

Zdravím vás .

Bacha na nějaký nový virus alias proces mncewegf který nenajde ani Malwarebytes ani jakýkoliv antivir.

dnes jsem přeinstaloval widle ( windows 7 - upozorňuji originál ) a než jsem si vrátil antivira

( používám AVG Internet Security 2014 pro) tak se mi stávalo že mi něco extrémně zahlcovalo pc tedy těžce zatížilo hardware.

našel jsem ve správci proces jménem mncewegf který sebral 75% procesoru a cca 3.5 Gb ram. tak hned jsem ho vždy ukončoval a neřešil . po každém restartu při instalací aktualizací se mi stále po chvilce provozu zas zapl , tak jsem šel hledat co to je na netu a narazil jsem na komentáře na stránce zive.cz ( jediná stránka kde se tento název oběvil) .

hned jsem zareagoval a stáhl Malwarebytes se kterým jsem projel pc a nic. tak jsem dal reset a hned konrolu po spuštění ,počkal jsem si na oběvení tohoto procesu a zapnul kontrolu pc ( programů po spuštění atd. ) a stále nic . tak jsem klikl na proces , na vlastnosti a vyskočila mi cesta kde soubor sídlí a jeho složka.

hned jsem proces ukončil , smazal složku která neměla víc jak 1 MB a pak ve spouštění po startu byl skriptový soubor s identickým názvem tak ten jsem také smazal.

pc mi od téhle chvíle šlape jak má , načítá po spuštění ihned a už se mi neukazuje ten proces.

zde je cesta:

C:Windowsinfmncewegf nebo tak nejak a uvnitř exe soubor má identický název .

C:Windowsinf zde jsem našel ten skript ---mncewegf.vbs---- nebo tak nějak ( neboly zde jsou data ke spouštění po startu . asi )

nejvíc mě udivilo , že taková hra The Elder Scrolls V Skyrim na ultra detail ( a plno jinejch náročnejch her) mi tak pc nezatíží jak tento proces.

dejte si bacha je to nějakej novej sajrajt co se musel nedávno objevit. protože nikde na netu není o tom ani zmínka ani informace o tomto názvu ( akorát na zive.cz a to je z 25.2.2014) .

http://www.zive.cz/poradna/chybne-hlaseni-po-startu-windows-7/sc-20-cq-513008/default.aspx?consultanswers=1#2719075

ten co se tam ptal , napsal správně název procesu který mu háže chybu ale nejspíše nebyl úplný , tak mu to házelo error ( chybu jak psal - že přestal mncewegf.exe pracovat ) . doporučuji si to pohlídat u každého majitele Win 7iček protože podle mého to je něco co má za úkol vám buď odpálit pc , nebo zatížit HW tak aby se tam mohly schromáždit data či někdo napíchnout , čert ví.

( jestli to není náhodou ten ruskej humus jak nedávno napadl PCčka v USA a ani bych se nedivil -- mimochodem také to bylo cca 20.2.2014 + - )

snad jsem trochu pomohl a včas upozornil . zkopíruju tento text na víc míst aď si dají lidé bacha na své plechové mazlíčky

sry ale je to jen překopírované a poupravené. chci to dát na nejvíce míst aby si lidi daly bacha.

díky a čest

zde jsou první zmínky , ja se to dočetl jinde a pak jsem hledal temata o tomhle utoku bohužel ZC se o tom moc nebaví :-D.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/pocitace-vlad-v-eu-a-usa-celi-sofistikovanemu-utoku-pry-z-ruska/1052143

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace