Úvod > Fórum > Hardware > Postupné snížení hluku počítačové sestavy

Postupné snížení hluku počítačové sestavy

29.09.2016 07:29
příspěvků:5

Dobrý den,

předem se omlouvám za jisté rozčílení některých z vás, kteří tu začnou s tím, že neumím hledat atd. Jako "hloupý" řemeslník nejsem žádný IT odborník (spíše patřím na druhou stranu škály IT znalostí) a mám, po 14-ti denním čtení místního fóra a hledání na Googlu, hlavu jako pátrací balón.

Dostal jsem od své ženy počítač a rád bych se zbavil pocitu, že vedle mě startuje letadlo. Jde mi jen o ztišení, ULN z tohoto opravdu ne, rád bych se vyhnul i okamžité výměně komponentů.

Počítač:
Zalman R-1
Gigabyte Z170-D3H
Intel Core i5-6500
VGA nV MSI GTX 950 2GD5 OCV1
Zdroj SEASONIC SS-500ET, T3

Gelid Solution Tranquillo, CPU cooler - revize 3

SSD + HDD WD 2TB Red
Rád bych vás tedy požádal o radu.

Napadlo mě začít výměnou větráčků v bedně za 4x Arctic F12 silent. Jestli jsem to pochopil tak většinou zapojujete do vláčku přes 3-pin rozdvojky. Jaké rozdvojky používáte? Nebo je to úplně jedno?

Dost často jsem tu četl, jak někdo špatně koupil větrák, který neumí deska regulovat. Zvládne z170-d3h deska SW (Speed Fan nepodporuje desku) napěťovou regulaci 3-pin větráků nebo mám raději koupit PWM větráky?

Dále jsem myslel na výměnu větráku na chladiči procesoru za Noctua NF-p12 PWM.

Byl by někdo ochotný poradit zda je to nesmysl, případně, jak to řešit lépe,či dál pokračovat?

Tagy: http://ringtonedownloads.mobi/, http://ringtonedownloads.mobi/classical-ringtones/

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace