Úvod > Fórum > Hardware > Pevné disky > optimalizace HDD

optimalizace HDD

05.10.2014 09:57
příspěvků:34

Mám HDD Samsung HD103SJ 1TB Sata mode:AHCI v Biosu,disk rozdělen na 2 windows+data,os Windows 7,sestavu mám již 3 roky a zdá se mi,že pc začíná pokulhávat po stránce HDD.Potřeboval bych tedy poradit nějaký učinný prográmek na optimalizaci HDD,na internetu jich je spousta ale spousta jich je taky fake. Proto bych chtěl poradit něco ověřeného, děkuji za radu

05.10.2014 10:44
ověřen
příspěvků:284

Nevím, čím myslíte slovo "pokulhávat", ale asi zpomalení systému? Delší načítání dat? Již v základu v systému se nalézá utilita pro defragmentaci, čištění a kontrolu disku. Stačí na daný oddíl disku kliknout pravým a zvolit vlastnosti -> vyčištění disku. Nebo vlastnosti -> nástroje, zde lze provést kontrolu chyb a defragmentaci. Samozřejmě existují i pokročilé programy jako je SmartDefrag, CCleaner apod.

Specialista prodeje a servisu v nejmenované společnosti se zaměřením na mobilní zařízení. Osobní konzultace mohou být řešeny rovněž skrze uvedenou e-mailovou adresu na mém profilu.
06.10.2014 05:28
ověřen
příspěvků:1 873

A dále ..povypinat zbytečné služby, i to co je navíc v pospuštění..

Nemá cenu cpat si tam nějaké rádoby optimizery apod.. :-)

Kromě programů na čistění viz výše,

Vyčistit od posmrtku - pozůstatku po odinstalovani - složky, vyčistit registry...Celkové to odvšivit, adawarem, malwareb, adwarclean atd ..

Jednou za čas je dobré systém i reinstalovat s pomalým formátem, upraví se tím částečně i HDD u chyb. sektorů....

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace