Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > OEM Windows a instalace přes klíč v BIOSu

OEM Windows a instalace přes klíč v BIOSu

26.07.2016 08:17
příspěvků:4

Zdravím,

moje otázka je, jestli tady už někdo dokázal obejít biosový klíč u OEM Windows. Chtěl bych upgradovat na Windows 10 (nebo downgradovat na W7) a chci mít jistotu, že to půjde. Protože pokud to nepůjde, tak mě to může stát až 1500,- za servis. (znova :sadp: )

Po mnoha letech mám novější notebook a neměl jsem zkušenosti s OEM systémem. Zjistil jsem, že má v hardwaru natvrdo licenční klíč a nemůžu si koupit a nainstalovat jiný systém (retail místo OEM), protože to prostě nenabootuje z média.

Zjistil jsem, že si ani nemůžu rozdělit HD na systémovou a datovou partition, protože přestane fungovat obnova systému (obnovovací partition jsem nechal na pokoji, tak nevím, kde je problém).

Bez toho jsem neměl jak obnovit Windows, musel jsem zaplatit nehezké peníze v servisu Lenovo.

Navíc mi tam řekli, že lidem často selže i oficiální upgrade Windows, například 8 na 8.1. U mě by to znamenalo celkovou ztrátu dat, takže lépe to ani nezkoušet.

Tj. nevýhody jsou:

- Nemůžu si zabezpečit data na jiné partition.

- Nemůžu si legálně ani ilegálně vybrat jiný OS.

- Nemůžu dát dual boot, jinak obnova systému selže.

- Mám o 300 GB menší HD, protože tolik činí Lenovo záloha předešlého systému.

Ale doslechl jsem se o metodě, že vytvoříte instalační médium se souborem, kam dáte Product ID a ten licenční klíč v BIOSu tím obejdete.

http://www.blogsolute.com/windows-8-clean-installation-product-key-do-not-match/25990/

Zajímalo by mě, jestli to tady už někdo zkoušel a úspěšně. Jak jste zjistili PID, pokud nebylo dodáno s počítačem na nálepce? (dělal jsem to dávno a v Linuxu, tak nevím) Jaký návod jste použili? Jak to probíhalo? Stačilo to bootovací médium nainstalovat přes hotový systém, nebo jste museli nejdřív přemazat HD? Pokud ne, zachovalo to uživatelská data ze starých Windows?

Chtěl bych vědět, do čeho jdu, protože sehnat dost velké zálohovací médium není snadné a není jisté, jestli ten obnovovací nástroj od Lenova bude pořád fungovat.

http://cargamesdownload.info http://cargamesdownload.info/bike-racing-games-free-download
26.07.2016 08:30
ověřen
příspěvků:2 090

Omlouvám se, že neodpovím přímo na Tvou otázku, ale než se zúčastnit popsaného "cirkusu", raději si pořiď originální systém, zálohuj vše co potřebuješ (existují i cloudová úložiště) a HDD celý naformátuj a nainstaluj nový systém. Tím se zbavíš všech Tebou uvedených problémů, budeš mít instalační médium (DVD, Flash a pod) pro případnou opravu a nemusíš absolvovat "trnitou cestu", která nakonec víc pokazí než vylepší.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
26.07.2016 09:19
ověřen
příspěvků:4 972

//Po mnoha letech mám novější notebook a neměl jsem zkušenosti s OEM systémem. Zjistil jsem, že má v hardwaru natvrdo licenční klíč a nemůžu si koupit a nainstalovat jiný systém (retail místo OEM), protože to prostě nenabootuje z média.//

To je nějaký nesmysl.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
26.07.2016 11:21
příspěvků:513

Tak pokiaľ máš nový ntb napr. s min win7 tak kde je problém? Vložíš cdkey s ntb do inštalácie win10 a žiadny problém. A ak spravíš iba upgrade tak o dáta neprídeš ;-).

Daj viac info o ntb a predpokladám, že máš win8, z ktorého upgrade na win10 je easy... samozrejme nezabudni ho nechať zapojený v zásuvke.

Ps: v tom servise ti povedali to čo si chcel počuť, to neznamená že to môže zlyhať, iba ak by si bol úplný blbec čo nemyslím si že si :-).

i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W vychodena priemyslovka so zameranym na pc systemy, posledne dva roky uzsie zameranie na sietove systemy Cisco
01.08.2016 04:05
příspěvků:4

Vďaka za pomoc! Problém bol vyriešený

---------------------------------------------------------

Pozrieť viac :http://cargamesdownload.info/motorcycle-racing-games-free-download

http://cargamesdownload.info http://cargamesdownload.info/bike-racing-games-free-download
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace