Úvod > Fórum > Software > Ostatní > neviditelné disky v BIOSu...

neviditelné disky v BIOSu...

17.08.2020 15:00
příspěvků:4

Po 4-5 letech používání mého starého počítače, jsem si pořídil nový. Po 2 měsících od koupi, jsem chtěl darovat tento nepoužívaný počítač darovat, při spouštění jsem si na první pohled ničeho nevšiml, takže jsem rovnou šel na instalaci operačního systému, ale neviděl jsem disky. Myslel jsem že je špatná tabulka oddílu disku, tak jsem ho chtěl změnit, ale ani nabyl vidět, abych ho změnil. Takže jsem šel do BIOSu, ale tak taky není vidět. (BIOS nevidí ani jeden z mých disků) Pokoušel jsem se najít jestli existují nějaké aktualizace BIOSu pro moji desku M2NPV-MX. (Je to starší deska, takže to nemělo smysl + už jsem desku updatoval pře 3 lety.

Jestli jste někdo měl stejný problém, nebo víte jak to opravit budu rád za rady.

23.08.2020 14:44
příspěvků:92

Pokud nejsou vidět disky v biosu, tak jsou jenom dvě možnosti, vadné disky nebo deska, možná i připojení disků (kabel)a u připojení pata disků možnosti propojky máster a save. Takže odzkoušet disky v jiném PC.

24.08.2020 14:54
příspěvků:4

Disky jsem testoval v novém počítači (fungovaly). Měl jsem pochybnosti s tím jestli nevadí GPU, jelikož přimačkávala kabely (SATA), takže jsem tam dal novou grafiku, která je menší + jsem tam dal jiné kabely které jsem měl také v novém PC, ale počítač disky pořád nezobrazoval.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace