Úvod > Fórum > Internet > Internetová komunikace > nemůžu otevřít GOOGLE

nemůžu otevřít GOOGLE

03.07.2013 15:24
příspěvků:10

Nemůžu otevřít GOOGLE, píše :

Bezpečnostní certifikát serveru není dosud platný!

Pokusili jste se přejít na server http://www.google.cz , ale server předložil certifikát, který není ještě platný. Nejsou k dispozici žádné informace, které by naznačovaly, zda je možné certifikátu důvěřovat. Google Chrome nemůže spolehlivě zaručit, že komunikujete se serverem http://www.google.cz , a nikoli s útočníkem. Čas ve vašem počítači je aktuálně nastaven na pondělí, 3. června 2013 15:58:53. Je to v pořádku? Pokud ne, měli byste chybu opravit a stránku načíst znovu.

Nemůžete pokračovat, protože operátor webových stránek požádal o zvýšení zabezpečení této domény.

Zpět na bezpečnější stránku
Potřebuji vysvětlení

Když se připojíte k zabezpečeným webovým stránkám, server, na kterém jsou takové stránky hostovány, předloží vašemu prohlížeči takzvaný "certifikát", kterým se ověřuje identita takového serveru. Certifikát obsahuje informace o identitě, například adresu webových stránek, které ověřuje třetí strana, které váš počítač důvěřuje. Kontrolou, zda adresa v certifikátu odpovídá adrese webových stránek, je možné ověřit, že bezpečně komunikujete s požadovanými webovými stránkami a ne s třetí stranou (například s útočníkem na vaši síť).

Certifikáty mají stanovené období platnosti, podobně jako jakýkoli průkaz totožnosti (například cestovní pas), který máte. Certifikát předložený vašemu prohlížeči není dosud platný. Když je certifikát mimo období své platnosti, není nutné udržovat určité informace o stavu certifikátu (zda byl zamítnut a nemělo by se mu nadále důvěřovat). Proto není možné ověřit, že je takový certifikát důvěryhodný. Neměli byste postupovat dále.

Prosím poraďte

03.07.2013 18:03
příspěvků:272

No, tohle se stává, když není v pc dobře nastavený čas a datum, když se chcete připojit na web stránku, která má httpS (je to bezpečnější protokol než pouhé http). Mělo by stačit si seřídit čas, nejlépe automaticky. Snad to pomůže.

Hádám je to problém ze dneška, jelikož je dneska středa a vy máte v pc nastaveno pondělí, tak to bere, že je něco špatně.

EDIT: Už vím kde je přesně chyba, místo července máte červen.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace