Úvod > Fórum > Hardware > Pevné disky > Nelze formátovat SSD disk

Nelze formátovat SSD disk

10.07.2020 20:34
příspěvků:2

Zdravím,

mám problém s SSD diskem. Měl jsem na něm win10 a něco se podělalo tak potřebuju reinstal. Nicméně, před instalací ani skrze windows se nedá formátovat. Respektive formátování, zrušení oddílu se provede, napíše se hláška o úspěšnosti, ale ve skutečnosti se nic nestalo. Oddíl nezmizel, disk se nenaformátoval, data tam jsou a jsou přístupná. Zkrátka se nic nestalo. Co s tím?

jedná se o disk:
SSD disk Patriot Burst SSD 240GB

PS: disk by vadný být neměl protože jinak normálně funguje jde ukládat do volného prostoru data, zase je brát, načíst z něj původní win atd.

12.07.2020 06:24
příspěvků:92

U W10 při instalaci disk neformátuješ, ale musíš odstranit oddíl nebo oddíly a instalovat do nepřiděleného prostoru. W10 si sami vytvoří tři oddíly, dva nebudou vidět jenom ve správci disků. Při instalaci W10 se spuštěného systému si vybereš čistou instalaci(bez zachování souborů). Starý systém se přesune do složky Windows.old kterou potom můžeš zmazat.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace