Úvod > Fórum > Internet > Tvorba webu a webdesign > Jaký je rozdíl mezi psaním webových stránek a jejich programováním.

Jaký je rozdíl mezi psaním webových stránek a jejich programováním.

24.05.2017 19:16
příspěvků:5

Jistým individuem mi bylo sděleno že existuje rozdíl mezi psaním a programováním webových stránek, pokud tomu tak skutečně je, jaký ten rozdíl je?

25.05.2017 03:02
ověřen
příspěvků:4 972

To individuum má pravdu. I když na druhé straně výraz napsat je jen obecný výraz pro naprogramovat.

Stránky je možné psát mnoha způsoby, např. v HTML

//Jazyk HTML, kterým se píšou stránky, spoustu věcí nedokáže. Pokročilí autoři proto do stránek přidávají skripty v různých jazycích. Tento text by měl pouze usnadnit základní orientaci kolem jazyků a technologií aktivních internetových stránek.//

Jenomže HTML už je naprogramovaný jazyk, kde jsou instrukce dané a tak napsat stránky dokáže po nějaké relativně krátké době učení každý. Takže se v něm vlastně jen "píše"

Stránky je ale možné naprogramovat v JSA, kde je to mnohem složitější.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Jazyk_symbolick%C3%BDch_adres

Já bych to malinko přirovnal k vaření, třeba oběda, kde na jedné straně použiješ základní suroviny a ten oběd uvaříš včetně koření ze zahrádky a např. knedlíku. To je trochu těžší a to je to programování.

Nebo si koupíš vše hotové, dochucovadlo, jíšku, knedlík a ten oběd uvaříš z již hotových komponentů a to bych nazval tím psaním. Tato možnost je jednodušší.

Pokud si tedy budeš stránky psát pomocí již hotových - NAPROGRAMOVANÝCH příkazů, jsi omezen tím, co tyto příkazy umí. Pokud si je naprogramuješ, pak nejsi omezený ničím.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
10.09.2017 18:23
příspěvků:1

A nemyslelo to individuum něco takového spíš? https://jakoviking.cz/tvorba-webu/ - že si web víceméně vytvoříš tak, že stáhneš šablonu, aktivuješ a pak už jen přes visual composer a podobné nástroje upravuješ web k oku svému?

31.08.2019 08:00
příspěvků:101

Lidé taky říkají že HTML není programovací jazyk ale "značkovací jazyk" a že jeho psaní není programování. Ale tohle dále řešit nebudeme. Pokud rádi píšete html nemo musíte nenechte si to zkazit nikým.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace