Úvod > Fórum > Internet > Internetová komunikace > Jak zobrazit info o omezení internetu

Jak zobrazit info o omezení internetu

19.03.2013 13:48
příspěvků:2

Ahoj lidi,

mám na starost ve worku podnikovou síť, nic velkýho, pár administrativních PC a několik WiFi APček.

Jedná se o jedno z WiFi APček.

Mimo sezónu na něm blokujeme veškerou komunikaci přes MAC adresy, ovšem mimo pár vyvolených notebooků, který přístup přes tuto wifi mít musí.

Je nějaká možnost, aby se těm co podléhají blokaci zobrazila na webu stránka, například s informací, že má omezený přístup a musí kontaktovat toho a toho pro odblokování nebo je to něco příšerně složitého a nebudeme to řešit?

Děkuju všem za cokoli : )

20.03.2013 14:15
příspěvků:5 728

Napis co mate za AP. Obvykle to mozne je, ale u kazdeho zarizeni trochu odlisne lepsi reseni me prijde dvoji nastaveni AP, nektere AP umi vysilat 2 SSID, jedno by se jmenovalo napr Firma-public a druhy Firma-vnitrni. Firma-vnitrni by mela neomezeny pristup a firma-public omezeny(umi to ap a routery cenove cca 800 a výš).

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
21.03.2013 23:11
příspěvků:2

Dobrý den,

routr je Linksys Cisco WRT160NL, jde o to, že mimo sezónu tuto wifi blokujeme záměrně kulivá tomu, že je umístěná v poměrně hodně aglomerovaném místě, díky několika externím anténám má i velký dostřel a během dne nám na ní vysí spousta lidí co tam nemají co dělat, proto blokujeme všechny mac a pouštíme jen naše.

Na druhou stranu, je potřeba některé jedince (zákazníky) na wifku občas připustit. Napadla mě tato varianta. Prostě by díky hlášce věděl koho kontaktovat.

Já vím, je to složité...

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace