Upoutávka
Úvod > Fórum > Internet > Ostatní > Internetový poskytovateľ Praha východ (bezdrátový)

Internetový poskytovateľ Praha východ (bezdrátový)

14.06.2016 18:05
příspěvků:5

Čau, chcel by som poradiť s internetovým poskytovateľom do Šestajovíc. Je tu jeden ktorý je primárne v byt. dome, ale ten je drahý a nevyhovuje mi. Keďže sa možno presťahujem o cca pol roka inde do Prahy. Premýšľam nad niečim mobilným. Neviem či tu môžem postnuť linky s tým čo som našiel. Celkovo sa zoznamujem s pre mňa novou technológiou bezdrátu. Keď to dobre chápem tak potrebujem anténu ako táto -

http://www.vasesit.cz/eshop?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=128&category_id=4

Akurát, všade vidím že to musím mať niekde na streche, alebo na okne na nejakom držáku. Keby som nechcel zasahovať do fasády, do okna ani do ničoho (lebo nič nieje moje), bude to fungovať, ak to budem mať len na parapete v izbe? Alebo to musí byť ešte aj natočené na vysielač?

A potom, ak by som mal nejakého, poskytovaťeľa, šlo by mi s tou anténou "cestovať" po Prahe s jednou zmluvou/tarifom? Alebo po prepojení na iný prístupový bod/vysielač musí prísť iná zmluva?

Alebo neviete o niečom pre mňa?

Ak pevnom, tak s lacným prvotným nákladom a s min. viazanosťou. (čo sa trocha vylučuje)

Alebo kľudne s viazanosťou ale s tým, že po presťahovaní (podotýkam že po Prahe) ten internet "pôjde" so mnou, bez nejakých poplatkov.

Kľudne by som vzal mobilný internet, ak by bol neobmedzený a aspoň s rýchlosťou cca 8 Mbps/dl a cenou tak do 500kč. (čo na českom trhu pravdepodobne nie je)

Dúfam že som dostatočne vykreslil o čo mi ide a nájde sa niekto s dobrým nápadom, ja už som obvolal aspoň desiatku firiem a nič.

14.06.2016 19:09
ověřen
příspěvků:2 090

Máš v tom dobrý hokej.

Takže budu mluvit o bezdrátu, ne o pevném připojení, a to jen obecně.

Bezdrátové připojení můžeš mít buď mobilní (přes telefonního operátora), nebo Wifi od místního poskytovatele.

Tvoje požadavky na mobilní připojení jsou v současné době nesplnitelné, především co se týká neomezeného připojení slušnou rychlostí za nízkou cenu. Pro konkrétní informace stačí navštívit internetové stránky jednotlivých mobilních operátorů.

Wifi je vždy závislé na místním poskytovateli, v Šestajovicích jsem našel tyto http://rychlost.cz/pripojeni/najit/?q=Šestajovice&id=402 . Anténu a modem obvykle dodá poskytovatel, anténa musí být umístěná venku s přímým výhledem na vysílač Wifi. Technik ji při instalaci nasměruje, ke směrování je třeba přístroj, prakticky nelze dělat laicky. A z toho vyplývají i odpovědi na většinu Tvých dalších otázek.

Co se týká stěhování, většina solidních poskytovatelů Ti internet zdarma nebo za nízký poplatek přestěhuje do nového bydliště pod jednou podmínkou, a to že tento poskytovatel má síť i v místě nového bydliště. Pokud tam síť nemá, budeš si muset najít nového poskytovatele.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
14.06.2016 19:23
příspěvků:5

ďakujem za vysvetlenie. Hoci to znamená, že ostanem bez slušného internetu.

29.08.2016 17:37
příspěvků:25

Co se zeptat na odolka.net? Taky tomu až tak nerozumím, ale my jsme na Hloubětíně a tam ho máme, a na jejich stránkách píšou, že je to o domluvě.

29.08.2016 19:48
ověřen
příspěvků:2 090

Dle údajů na netu není odolka.net v Šestajovicích k dispozici.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace