Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Instalace win XP na starouška Lenovo R61

Instalace win XP na starouška Lenovo R61

16.12.2016 00:43
příspěvků:1

Ahoj,

můj dotaz je dost archivního charakteru, pochopitelně už tento počítač ke práci nevyužívám. Teď ale budu dávat svůj nynější stroj do reklamace, takže jsem chtěla staré Lenovo R61 trochu obnovit, abych na něm aspoň mohla otevřít internet atd.

Měla jsem na stroji Lenovo R61 po řadu let win7, stroj je ale dělaný ještě na windows xp a windows vista. Takže jsem chtěla nainstalovat na tento přístroj znova xp, aby se trošku urychlil.

Mám instalačku xp na CD, ale v průběhu instalace se objevuje problém, který trochu nechápu jak vyřešit. Během instalace naskočí hláška, že setup nemůže pokračovat, protože mu chybí ovladače a chce to po mě, abych vložila nějaké cédéčko od výrobce.

Mám doma CDčka k tomuto počítači dvě, bohužel ani jedno to "nevzalo" a chce to ovladače, což nějak nechápu, proč je to chce před instalací?

Jinak systém jsem přes "ThinkVantage" cédéčko úplně zformátovala, spíš to byl pokus, jestli se pak instalace pohne, ale nic to nedělá.

Tak se chci zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost, ohledně starších Thinkpadů, případně jestli existuje instalačka, která by už obsahovala ovladače - mě to ale přijde divné, protože ovladače jsou přece pro každý pc jiné.

Díky moc za nějakou radu. Jde už o starší stroj, ale jako naprostá nouzovka na pár dní to prostě stačilo, takže bych to ráda nějak rozběhla.

16.12.2016 07:06
příspěvků:11

Ahoj,

na tom CD, ze kterého instaluješ pravděpodobně chybí ovladače pro HDD. Není to nic neobvyklého.

Buď si seženeš instalační medium, které ovladače pro Tvůj HDD již obsahují: http://www.servispckupka.cz/moznosti_ziskani_instalacniho_cd_s_windows_xp.php

Nebo zavítáš na stránky výrobce notebooku a stáhneš si ovladač pro HDD (SATA/ATA) a poskytneš instalačním procesu třeba na flash disku:

http://www.servispckupka.cz/jak_stahnout_a_nainstalovat_ovladace.php

16.12.2016 09:24
ověřen
příspěvků:4 972

V průběhu instalace tě to vyzývá abys stiskla F6 a dala tam zmíněné ovladače na Sata.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace