Úvod > Fórum > Hardware > Monitory > HDMI - POMOC prosím

HDMI - POMOC prosím

23.09.2011 21:36
příspěvků:3

Dobrý den.

Obracím se sem s velkým problémem. Dnes jsem dostal HTPC Acer Aspire Revo R3600. Připojil jsem ji k FullHD TV LG. Na tomto HTPC mám nainstalované Win7. A teď problém. Pokud připojím TV přes RGB, je problém s tím, že je obraz posunutý cca o 5 cm doprava, nalevo je tedy černý pás. Pokud v nVidia center posouvám obraz vlevo, černý pás zůstává, obraz se jakoby "podsouvá". Problém by asi vyřešilo připojení přes HDMI, ale: Pokud zapnu HTPC připojený k TV přes HDMI, ukáže se na TV bootování, Starting Windows a najednou obraz zčerná a po chvíli "žádný signál". Po chvilce asi na 2s problikne plocha a zase bez signálu.Pokud v tuto chvíli připojím RGB, objeví se obraz, ale zase posunutý. Prosím poraďte, jak zprovoznit přenos obrazu přes HDMI, jsem už zoufalý. Je tam grafika nVidia ION nebo tak něco, ovladač grafiky je taky přímo od nVidie. Nemůže být problém v tomto ovladači? Při instalaci Win jsem totiž jel jen přes HDMI a vše bylo OK. Problém nastal až při prvním spuštění. Děkuji mnohokrát za rady, vážím si jakékoli.

24.09.2011 06:28
příspěvků:5 728

tim rgb myslis klasickej starej vga? jestli jo, tak na televizi si najdi "auto" a ten tu obrazpvku vykalibruje. ohledne hdmi-vypada to ze ji v ovladacich nemas aktivovanou, musis si najet na zobrazeni a tam se k tomu proklikat, mozna mas ale nastaveny spatny rozliseni a ta tv ji nechce vzit.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
24.09.2011 08:12
příspěvků:3

Černý pás při připojení přes klasické RGB (VGA) už jsem odstranil, děkuji. Stále ale přetrvává problém s připojením přes HDMI. Má TV je LG 32LE5300. Jde o FullHD TV, mám proto nastaveno rozlišení 1920x1080.

Zapomněl jsem říci, že při instalaci Win7 jsem měl také tento HTPC připojen přes HDMI. Vše fungovalo, obraz byl vidět. HDMI přestal přenášet obraz do TV až při prvním spuštění, v okamžiku, kdy se z nativního rozlišení přepnulo při prvním spuštění do "trochu lepšího". V ten okamžik přestal HDMI přenášet signál a jde to jen přes RGB. HDMI přenáší nyní jen při zapnutí až do doby STARTING WINDOWS, pak přestane (psal jsem výše).

Drivery jsou aktuální, HDMI kabel je v pořádku, při připojení mého NB přes HDMI je vše naprosto OK. Vážně prosím o radu, nevím jak dál.

24.09.2011 08:55
příspěvků:5 728

ty nemas naataveny v pc vystup pres hdmi. presne ti neporadim, neot ion nepouzivam a hlavne nevim co mas za os ale urcite to bude v nastaveni zobrazeni (mas tam nastaven vysup do vga misto do hdmi), jde tam nastavit roztahnuti, odkladaci plocha, ci kopie(na obou lcd bude to stejny).

edit. uz to vidim co mas za os, omlouvam se, kazdopadne neporadim

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
24.09.2011 11:30
příspěvků:3

A jak to mám nastavit? Když připojím PC k TV VGA kabelem, jde o monitor 1. Když připojím ještě k tomu HDMI kabel, PC indikuje 2 monitory, 1 je HDMI a 2 VGA. V nastavení rozlišení ve Win vidím, který je který. Nvidia Control panel mi i ukazuje, který monitor je připojen jakým konektorem. Vždy když ale vyberu zobrazit pouze monitor 1 nebo 2, tak se u toho vybraného monitoru přepne automaticky vstup na VGA, takže když na TV přepnu input na HDMI, zase žádný signál.

Na internetu jsem našel k tomuto tématu pouze toto: http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=178038

24.09.2011 11:49
příspěvků:5 728

jestli to detekuje, tak zkus odpojit vga a restartovat pc a nechat zapojeny jenom hdmi, jestli to najede. nemas fakt spatne nastavny rozliseni nebo frekvenci co to lcd nezvlada?

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace