Úvod > Fórum > Hardware > Grafické karty > Geforce GTX 760 - Nelze připojit monitor LG W2343T

Geforce GTX 760 - Nelze připojit monitor LG W2343T

24.07.2014 13:28
příspěvků:1

Dobrý den,

nedávno jsem si koupil nový počítač vybavený grafickou kartou GeForce GTX 760 (4GB Gigabyte Windforce 3x chladič). K tomuto počítači se snažím připojit monitor [url]http://www.czc.cz/lg-flatron-w2343t-pf-lcd-monitor-23/64785/produkt[/url] který má VGA a DVI vstup.

Dříve jsem měl tento monitor připojený k notebooku přes VGA a vše fungovalo bez problému. GTX 760 má ale pouze DVI (2x), HDMI a DisplayPort výstup. Koupil jsem tedy DVI<->DVI kabel ale monitor zobrazí pouze nabíhací obrazovku motherboardu. Pokud se chci podívat do BIOSu, monitor se přepne do úsporného režimu (jako kdyby neměl signál). Monitor zobrazuje Win 7 pouze v nouzovém rezimu. Jakmile nainstaluju ovladače, monitor při startu Windows opět přechází do úsporného režimu.

Myslel jsem, že je problém s DVI výstupem tak jsem do počítače zapojil televizi přes HDMI výstup a všechno funguje naprosto bez problému. Když jsem zjistil že HDMI funguje jak má, koupil jsem kabel HDMI->DVI. V tomto nastavení ale monitor okamžitě přechází do úsporného režimu (ani zaváděcí obrazovka se nezobrazí).

Zkoušel jsem také připojit monitor ke svému notebooku s fungujícím HDMI výstupem přes HDMI->DVI kabel. Monitor zase pouze přejde do úsporného režimu.

Po tomto nezdaru jsem usoudil, že problém bude nejspíš v DVI vstupu monitoru. Ke svému DVI-DVI kabelu jsem tedy zakoupil DVI->VGA redukci a připojil jí na konec DVI-DVI kabel. V tomto nastavení monitor hlásí "Check signal cable".

Zkoušel jsem i použít HDMI->DVI kabel a na něj dát DVI->VGA redukci, ale při tomto nastavení monitor opět hlásí "Check signal cable". Přitom HDMI výstup na kartě prokazatelně funguje a VGA vstup v monitoru také.

Zkoušel jsem se zapojenou televizí (přes HDMI) ve Windows najít monitor ale PC mi ho vůbec nerozpozná.

Konfigurace počítače:
CPU: AMD FX6350
Deska: GigabyteGA-970A-DS3P

RAM: 8GB (2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz CL9)

GPU: Geforce GTX 760 4GB verze (Gigabyte Windforce3x chladič)

Zdroj: Seasonic 500W
HDD: Samsung 500GB 7200RPM.

Dokázal by mi někdo poradit? Došly mi možnosti a nevím co s tím.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace