Úvod > Fórum > Hardware > PC - desktopové počítače > Divné chování teploty Ryzenu 5 1600x

Divné chování teploty Ryzenu 5 1600x

19.05.2017 21:20
příspěvků:1

Dobrý den,

Složil jsem si PC s AMD Ryzen 5 1600x a k tomu jsem radši vzal lepší vodní chlazení - Be quiet silent loop 240mm.

Jelikož k chlazení jsem nedostal AM4 kit a neměl jsem čas na požádání o kit, jsem si to prakticky vyrobil sám, ale tady by nebyl žádný problém. Chladič pevně drží na procesoru, který byl pečlivě potřen kvalitní teplovodivou pastou.

Bohužel s tím procesorem mám teď docela zvláštní problém. Bios mi říká, že procesor je na 65-70 stupních celsia a tak se větrák točí o sto šest a zvuku dělá, jak na pouti. Ale když jsem stáhnul program přímo od AMD - AMD Ryzen Master, tak mi ukazuje, že v klidu mi procesor furt skáče 40-48 stupňů, což je podle mě taky moc a v zátěži kolem 72. Nevím, čemu mám věřit a hlavně jak tento problém vyřešit. Ještě bych dodal, že procesor je sice v režimu turbo (3,9ghz), ale myslím si, že při takovém nepatrném přetaktování by mi to nemohlo hodit modrou smrt, jak se mi už 2x stalo.

Moc prosím o radu. Vím, že tento procesor je nový, ale byl bych rád i za obecné rady, jelikož já se v tom zase takhle nevyznám..

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace