Úvod > Fórum > Software > Ostatní > Disk Google nezobrazuje PDF

[VYŘEŠENO] Disk Google nezobrazuje PDF

Dotaz vyřešen reakcí: 30.03.2017 10:55

01.03.2017 08:43
příspěvků:4

Zdravím z Třebíče.

Vedu hudební soubor a noty máme ve sdílených složkách mého google disku. Sdílení složky s notami mám nastavené na "všichni s odkazem mohou zobrazit", což platí i pro vnořené složky a soubory. Vše až do nedávna fungovalo bezvadně. Protože všichni zpěváci nemají účet google, zkouším vždy přístup jako nepřihlášený (např. anonym Ctrl+Shift+N), nebo v jiných prohlížečích. V poslední době se nezobrazují soubory PDF.

Po klinkutí na:

https://drive.google.com/drive/folders/0B4la4TPochepdWliMkNRNUh6OWM?usp=sharing

v anonymním režimu nebo bez účtu a po kliknutí na "Pokusný dokument PDF" se dokument nezobrazí, jen se otáčí čekací kolečko. Pokud kliknu vpravo nahoře na volbu otevřít v novém okně, tak se soubor zobrazí (to je ovšem pro některé zpěváky nepřekonatelný problém)

Můžete mi poradit, proč se soubor PDF nezobrazuje, když to ještě nedávno šlo? (JPG a jiné jdou v pohodě).Problém nesouvisí s diakritikou, AdBlock atd. Jsem v koncích. Moc děkuji za vaši pomoc.

Karel Tomek.

07.03.2017 08:51
příspěvků:4

Doplňuji svůj dotaz: bez přihlášení k účtu nelze zobrazit nejen PDF, ale i některé další formáty PPF atd., proto si myslím, že se problém týká značného množství webmasterů, kteří zveřejňují data pomocí Google Disk. Čtenář bez účtu NEMÁ K NĚKTERÝM SOUBORŮM PŘÍSTUP. Ttrvá to už pár týdnů, předtím vše OK.

07.03.2017 09:08
ověřen
příspěvků:4 972

Jediné co mne napadá, je všechny dokumenty z disku odstranit a po restartu disku je tam znovu vložit. Možná to pomůže.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
09.03.2017 19:31
příspěvků:4

Jedná se o počítače uživatelů, kteří nemají účet google, mají různé prohlížeče atd. - nikomu z nich se PDF nezobrazí. Je to problém všech webů, které dokumenty zveřejňují ve složce google disk nastavené na "kdo má odkaz, může zobrazit", zkrátka čtenáři bez účtu google je nevidí. Trochu se divím, že to ještě někdo neřeší. Pozn. pokud vytvořím odkaz na jeden konkrétní soubor PDF, tak to funguje. Blbne jen nastavení složky, nejsou vidět v ní obsažené PDF.

Problém řeším i přímo na webu podpory google disk:

https://productforums.google.com/forum/#!topic/drive/WD5NI_6Kzlc;context-place=topicsearchin/drive/The$20users$20without$20any$20google$20account

Zvláštní je, že to ještě před pár týdny bez problémů fungovalo....

30.03.2017 10:55
příspěvků:4

Už to konečně Google vyřešil :-)

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace