Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Čištění/Údržba/Rady a tipy

Čištění/Údržba/Rady a tipy

26.03.2015 15:45
příspěvků:2

Ahoj, tohle forum jsem tu nenašel, tak zakládám..

Zajímaly by mě vaše rady a tipy pro obyč uživatelé co by rádi našli veškeré svinstvo od nepotřebných souborů po malware a spyware. Nějaký ten přehledný softík co mě ukáže kde co kolik zabírá.

26.03.2015 17:01
ověřen
příspěvků:1 873

Takhle, co by tuctový uživatel si nikdy nebudeš jistý, že jsi našel všechno..

Ani čistou reinstalací s formátem disku nemáš 100% jistotu.

---

Je třeba si dávat pozor na to jaké webky navštěvovat, více či méně rizikové..

V elektr. poště rovněž používat mozek, neklikat na každý spam či jeho přílohu...

Zrovna tak když něco stahuješ či instaluješ, jeden klik a je zalíčeno.

--

Je dobré používat kvalitní antivir, anti-spyware, firewall. Free nebo placené, z placených antivirů např.Kaspersky, free třeba avast, firewall dle uvážení všeobecně se doporučuje comodo, mně se nelíbí, používám je strašáka od windows a bez problémů, všechno je to v hlavě uživatele...

Dnes už některé programy jsou většinou v kombinaci, že není třeba x programů..které se pak mohou navzájem tzv. kopat.

---

A když už je zalíčeno dle signálů - jiné chování OS, hlášek, vizuálních změn, zpomalení načítání, vyskakování reklam, přesměrovávání na jiné z nastavené domovské stránky, až po hlášky systému či nainstalované antivir ochrany.

--

Na běžnou údržbu od zbytečností - dočasných souborů, vyčištění je spousta různých cleanerů, zkoušel jsem asi většinu, ale v pohodě stačí např. ccleaner.

Lze jím čistit i registry, nebo odinstalovávat nainstalované programy.

--

No a na čistku konkrétního bordelu už je třeba toho či onoho vhodného programu, a tady už je třeba vědět pro který sáhnout, dost často je třeba užít i kombinaci několika programů k tomuto účelu.

Použití některých programů však vyžaduje zkušenosti, nestačí jen něco prohledat, ale i správně vyhodnotit výsledné logy a na tom pak zvolit další postup.

Navíc běžný uživatel si může neznalostí, nesprávným použitím, přivodit kolabs celého systému.

---

Na druhou stranu jsou tvůrci tohoto bordelu stále o krok napřed, že na některé hrozby ve spojitosti se zašifrováním všech souborů atd.. zatím není adekvátní odpověď ....

Nebo se ti může lehce stát, že při natahání obdobného do pc, a po x denním čištění dojde i k poškození některých souborů systému, a veškerá snaha končí novou čistou reinstalací.

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace