Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > blokace klávesnice

blokace klávesnice

14.03.2016 18:50
příspěvků:5

Mám tyto počítačové problémy a obracím se s žádostí o radu.

1. ve WIN7 spouštím DOSovský batch, který v sobě volá foxr.exe (aplikaci FoxPro 2.0). Velikost kurzoru je na obrazovce minimální a nedokáži nastavit větší. Volba:

Vlastnosti-Možnosti-Velikost kurzoru

je na velká a na ni to nijak nereaguje. Pro XP je vše v pořádku, tj. velikost kurzoru je jako v DOSu.

2. Programuji stále ještě ve Visual Basic 5 pod XP bez větších potíží. Pokud nainstaluji VB5 pod Win7, základní modul chodí. Při pokusu přidat některou standartní komponentu MSComm nebo DB komponenty, dostanu chybovou zprávu "Permission denied". Pokus pomocí regsvr32 také nevede k cíli.

3. Programem ve VB5 snímám data z čidel a ukládám je do pole. Po načtení a výpočtech tyto ukládám do Excelu, který jsem si otevřel v programu před vlastním vzorkováním .

Pak čekám na uplynutí periody vzorkování. Potřeboval bych před začátkem vlastního ukládání zablokovat vstup z klávesnice a myši. Po uložení zase tyto povolit. S excelovským sešitem bych rád během měření "pracoval", tj. pouze přepínal listy a prohlížel sejmutá data. Pokud tak učiním během vlastního ukládání, excel "spadne".

Bylo by jedno zda blokace bude jenom pro excelovskou aplikace nebo celé WINDOWS.

Děkuji za pomoc.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace