Úvod > Fórum > Software > Ostatní > Bláznění routeru

Bláznění routeru

06.10.2012 19:23
příspěvků:1

Zdravím,

Už asi rok používám wi-fi router Belkin. Cca před měsícem mi najednou začal klesat rychlost internetu, která se postupně přehoupla k naprostým výpadkům i na hodiny.. Už jsem měl v plánu kontaktovat providera, aby mi vysvětlil co se děje, ale naštěstí mě napadlo, zkusit se připojit přes etherneťák.. Rychlost zase byla jako na začatku.. Nevíte co v routeru se mohlo pokazit? jestli nastavení, či je vadný cely router?

děkuji za odpověď

06.10.2012 23:28
příspěvků:1 279

Tento problém může způsobovat spousta věcí - ovladače (v PC, či notebooku připojeném k routeru), firmware v routeru, "nekompatibilitou" karty s routerem (občas se toto stane), rušením od jiného zdroje, SW konfigurací PC atd.

První dvě věci bych vynechal (pokud to dříve šlo normálně a pokud se to náhodou nezačalo dít po aktualizaci ovladačů)

Co je už více pravděpodobné je to rušení. Pokud žijete v paneláku, nebo činžáku a vaši sousedi mají také wifi (Váš router je v hodně zarušené oblasti), tak se mohou wifiny "bít" mezi sebou - pak je třeba vyzkoušet jiné kanály.

Další možností je SW konfigurace Vašeho PC - můžete jej zkusit obnovit do dřívějšího stavu pomocí obnovení systému.

Nebo Vám odchází router, či wifi v PC (to se dá snadno vyzkoušet připojením jiného zařízení na Víš router, nebo naopak připojit Vaše zařízení k jinému routeru. Další věc je, pokud se tyto výpadky dějí pouze v prohlížeči, ale ICQ, skype atd nepostihují, pak je problém v profilu prohlížeče.

http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace