Úvod > Fórum > Hardware > Notebooky > Asus X51R - nenabíhá, nestartuje

Asus X51R - nenabíhá, nestartuje

03.02.2013 16:46
příspěvků:3

Tak tedy...

Mám notebook Asus, o kterém jsem toho četl už opravdu hodně (protože mě hodněkrát nas*al ), každopádně problém je následující.

Při zmáčknutí tlačítka pro start se sice notebook snaží ukázat, že usilovně startuje, ale na obrazovce nic nevidím. Prostě černočerná tma. Nicméně: DVD mechanika se točí, 80 GB SATA se taky tváří že pracuje, ale někdy se mechanika neroztočí, někdy se zas rozjedou ventilátory. Někdy vůbec nic - přičemž jen svítí kontrolky. Ale párkrát se mi už stalo, že PC naběhlo - tudíž BIOS ok, ale jakmile měl bootovat z HDD, tak jen blikal kurzor a nic...to samé když jsem chtěl teda bootovat z CD (kde byly WinXP).

Tento problém začal ve chvíli, kdy se mi při práci zasek a nezbývalo nic jinéo než tvrdý restart. Pak se to dělo častěji a padlo to úplně. Občas se vyskytly problémy co popisuji, občas to naběhlo, ale Windows se načetl. Nakonec to dopadlo tak jak popisuji výše.

Předchozí problémy jsem měl s Windows XP a SP3 a tímto veledílem přímo z rekta Asusu. Nekompatibilita ACPI nebo WTF a následný BSoD, takže jedině flash-disk jako spouštěcí klíč, nebo reinstall a mačkat F7 tušim při startu instalace, tím se vyrušilo ACPI, ale zase nešla wi-fi. Takže u NTB celkem na prd že?

K tomu jsem měl zaheslovaný BIOS, problémy s CMOS, to se nějak vyřešilo (neukradl jsem ten počítač ), ale to je už jiná pohádka. Pokud mi poradíte s prvními dvěma odstavci, budu velice rád!

P.S. Omlouvám se za ten nevybíravý slovník

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace