Úvod > Fórum > Internet > Internetová komunikace > Anonymous: NSA má prístup k odtlačkom v novom iPhone 5s

Anonymous: NSA má prístup k odtlačkom v novom iPhone 5s

06.10.2013 17:24
příspěvků:20

K odtlačkom prstov zo senzora Touch ID v novom iPhone 5s má podľa aktivistov Anonymous prístup americká Národná bezpečnostná agentúra (NSA) a ide len o ďalší nástroj na sledovanie obyvateľov. Upozornil na to novinár Jonny Evans.

ic_touch id.JPGSkupina vo videu na YouTube popisuje prepojenia rôznych osôb v pozadí viacerých firiem, ktoré boli podľa nich napojené aj na americkú vládu ešte za vlády prezidenta Georga Busha. Anonymous spomínajú šéfa firmy AuthenTec Roberta E. Gradyho, o ktorom tvrdia, že bol v spojení s firmou The Carlyle Group.

Carlyle Group je podľa Anonymous majoritným vlastníkom v poslednej dobe pomerne často skloňovanej spoločnosti Booz Allen Hamilton, subdodávateľa NSA a CIA, v ktorej pracoval aj Edward Snowden. Ten nedávno za pomoci denníkov The Guardian a The Washington Post zverejnil dokumenty, v ktorých sa píše o masívnom internetovom odpočúvaní ľudí prostredníctvom americkej NSA.

Pripomeňme, že Apple minulý rok v auguste kúpil práve firmu AuthenTec, ktorá sa zaoberá biometrickými senzormi. Približne o rok neskôr, po predstavení iPhonu 5S, potom firma uviedla, že odtlačok prsta respektíve „údaje o odtlačku prsta“ bude uchovávať zašifrované v procesore A7 a nebudú zálohované na serveroch Apple ani nikde inde.

Anonymous zverejnili aj odkazy na dokumenty, ktoré majú tieto skutočnosti potvrdzovať. Či však má NSA skutočne prístup k odtlačkom prstov v novom iPhone, momentálne nie je možné stopercentne potvrdiť.

Aký nato máte názor? Velmi rád by som otvoril diskuziu na toto téma..:-)

06.10.2013 19:55
příspěvků:542

Tak to je hodně zajímavé...je pravda, že by se otisky mohli posílat do databáze přes net, ale stejně, je to takové podivné...A ještě něco, k čemu by potřebovali např. otisky z Chorvatska apod.?

GzM
19.10.2013 10:15
příspěvků:20

Ahoj, tiež som našiel další zaujímavý názor na toto téma, citujem Trodas:

Nějaký ten rok dozadu byla na Slovenské televizi série pořadů o kriminalistických postupech zjišťování pachatele. V dílu, věnovaném dyktyloskopii, byl případ velmi úspešného vyšetřovatele vražd v USA. Byl tak úspěšný, že se o něj začali zajímat "federálové", tedy FBI. Nu a pro přijetí k nim je třeba zkoušky na detektoru lži. Vše bylo v pohodě, než se začali ptát na to, jak konkrétně došel k tomu, že ten či onen pachatel čin spáchal a jak ho vlastně usvědčil. Tady začal milý detektiv tápat a znervozněl, což agenty přimělo zatlačit více na opravdu zvláštní náhody, kdy místo nejprve prozkoumal tým expertů a nenašel nic upotřebitelného a on pak našel např. na zárubni dveří otisk pachatele, kterého pak soud odsoudil...

A to už detektor nešlo interpretovat jinak, než jasná lež a tak vyplavalo na povrch, že natipovanému pachateli jeho otisky dotyčný na dané místo prostě přenesl! :shock:

Aférka jak hrom, cirka dvacet lidí (nebo 40?) museli fofrem propustit, neb na ně nic jiného vlastně nebylo než důkaz, který se ukázal být podvodem... a dotyčného nejen že nevzali k FBI, ale vyrazili ho od policie.

(podle mně by ho měli na doživotí zavřít, protože kdo ničí cizí životy, ten ztrácí právo na vlastní)

Jinak řečeno, ten, kdo si myslí, že je to jen na vyhledávání osob nebo získávání otisků lidí, kteří by jinak svůj otisk policii nedali, tak se šeredně plete. A co je lepšího, než kritika vlády umlčet trestním stíháním za nějaký obzvláště hnusný a zlý zločin?

Mokrý to sen každého politika!

Příklad ze současnosti z ČR: Parkanová nás stála 770 miliónů navíc a svědek, který na tuhle zlodějnu upozornil, byl diskreditován obviněním z znásilnění nezletilé. I ukázalo se, že ji policie k tomu DONUTILA, aby to řekla. U soudu vše uvedla na pravou míru... ale ten člověk je už bez práce a s pošpiněným štítem.

Dát takové policii a takové vládě svůj otisk může jen neskutečně naivní (proč by to vláda či policie zneužila, že?) blázen.

A pPokud to projde Applu, tak to udělají i ostatní - ale to je nepřesné.

Nezáleží na tom, komu co projde... záleží jen na tom, jak to lidé přijmou. Pokud lidi přesvědčíš, že to je vlastně pro jejich dobro, tak to klidně projde. Lidé si totiž neuvědomují, že pokud se jim systém nelíbí, tak ho mohou změnit vlastně přes noc. Protože mají to moc. To se jim všichni samozřejmně snaží vymluvit a rozdělit je.

Levice. Pravice.
Muži. Ženy.

Rasy, barvy kůže, vzdělání (znáš to, ne? "Chytří" volí pravici...), náboženství, atc.

Nebo ty ubohé snahy označovat každého, pro jeho názory, nálepkami. Nácek. Komouš. Anarchista. Konspirační teoretik...

Ne že by se někdo zabýval tím, co ti lidé říkají a že by třeba (Ó hrůzo!) mohli mít leckdy a v lecčem pravdu. Ne ne ne. Prostě je označíme jako magory a nemusíme se tak zabývat tím, co vlastně říkají...

Rozděl a panuj.

NSA přiznala, že testovala sledování pomocí zjištění polohy mobilního telefonu

http://blisty.cz/art/70360.html

Vysocí představitelé amerických zravodajských služeb odhalili v Kongresu další podrobnosti ohledně špehování ve snaze bránit se obvinění, že služba NSA v masovém měřítku porušovala soukromí běžných Američanů. Avšak poslední odhalení, že se NSA snažila sledovat polohu mobilních telefonů, spíše přidalo zákonodárcům další obavy.

Americká NSA sleduje mezinárodní platby
http://blisty.cz/art/70112.html

Americká zpravodajská služba NSA se zajímá o mezinárodní platby vyřizované společnostmi jako je např. VISA. Zřídila dokonce v rámci speciálního oddělení vlastní finanční databázi, která sleduje peněžní toky.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace